Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν με πυραύλους Tomahawk και το όρος Σινά

Η κατάσταση στο όρος Σινά φαίνεται πως αρχίζει και γίνεται επικίνδυνη για τους Χριστιανούς αλλά και τους μετριοπαθείς Μουσουλμάνους. Το Ισλαμικό Κράτος δραστηριοποιείται πλέον έντονα και θα γι’ αυτό υπάρξει δράση εναντίον του.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση κατά του στρατιωτικού φυλακίου έξω από το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, όπως έγινε γνωστό νωρίς σήμερα το πρωί.

Κατά την επίθεση που σημειώθηκε εχθές το βράδυ, ένας Αιγύπτιος στρατιωτικός έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον άλλοι τέσσερεις τραυματίστηκαν.

Αυτή είναι η δεύτερη σοβαρή επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος στο Σινά, μετά την βομβιστική επίθεση που έγινε στις 23 Μαρτίου και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 10 στρατιωτών και 15 τρομοκρατών.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, οι ΗΠΑ αποφάσισαν σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντούλ Φατάχ Αλ-Σίσι να χτυπήσουν με πυραύλους tomahawk περιοχές του όρους Σινά, όπου παρατηρείται δράση του Ισλαμικού Κράτους. Με τον τρόπο αυτό ελπίζουν να διαλύσουν το σύστημα των τούνελ που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στην χερσόνησο του Σινά και να εξαφανίσουν την δραστηριότητα των Ισλαμιστών τρομοκρατών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου