Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Μάχες με το Ισλαμικό Κράτος και στο Σινά - νεκροί 10 στρατιώτες και 15 τρομοκράτες

Το Ισλαμικό Κράτος έχει απλώσει τα πλοκάμια του και στην χερσόνησο του Σινά. Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Αιγύπτου διεξάγουν επιχειρήσεις εξόντωσης των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Al Jazeera, εχθές Πέμπτη, 3 Αιγύπτιοι αξιωματικοί και 7 στρατιώτες σκοτώθηκαν από 2 βόμβες που είχαν τοποθετηθεί από τους Ισλαμοφασίστες, σε δρόμο της χερσονήσου του Σινά.

Κατά την επιχείρηση του Αιγυπτιακού στρατού σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, ενώ αιχμαλωτίστηκαν 7. Οι Αιγυπτιακές δυνάμεις ανακάλυψαν μισό τόνο εκρηκτικών, μαζί με αυτοκίνητα, όπλα και εκατοντάδες κινητά τηλέφωνα. Οι επιχειρήσεις του Αιγυπτιακού στρατού στο Σινά θα συνεχιστούν μέχρι να εξαλειφθεί ο κίνδυνος της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Οι Αιγυπτιακές δυνάμεις μάχονται κατά διαφόρων ένοπλων ομάδων που δρουν στην χερσόνησο του Σινά από το 2013, όταν οι δυνάμεις του Φατάχ Αλ Σίσι κατέλαβαν την εξουσία εκδιώκοντας την Μουσουλμανική Αδελφότητα του Μοχάμεντ Μόρσι που είχε βρεθεί την εξουσία το 2011, μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις που έθεσαν εκτός εξουσίας τον Χόσνι Μουμπάρακ.

Από τότε, εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από επιθέσεις τρομοκρατών. Τον Ιανουάριο, σε επίθεση με φορτηγό-βόμβα στην πόλη Ελ Αρίς του βόρειου Σινά, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 7 αστυνομικοί. Σε ένα άλλο περιστατικό, επίσης τον Ιανουάριο, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 5 στρατιώτες από άγνωστο ένοπλο άνδρα.

Επίσης, έχουν σημειωθεί αρκετές ένοπλες επιθέσεις κατά της Κοπτικής Χριστιανικής κοινότητας της Αιγύπτου, αναγκάζοντας εκατοντάδες ανθρώπους να φύγουν από το Σινά. Τον προηγούμενο μήνα, το Ισλαμικό Κράτος κοινοποίησε βίντεο με το οποίο απειλεί πως θα προχωρήσει σε επιθέσεις κατά των Χριστιανών της Αιγύπτου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου