Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Άφιξη 566 παράνομων μεταναστών και προσφύγων σε 5 ημέρες

Οι αφίξεις από την Τουρκία συνεχίζονται και σήμερα. Τελικά, άνοιξαν τα σύνορα οι Τούρκοι όπως απείλησαν ή φταίει κάτι άλλο;

Τρία νέα περιστατικά αφίξεων σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, ανέβασαν σε 566 τους παράνομους μετανάστες και τους πρόσφυγες που έφτασαν στα νησιά του βόρειου Αιγαίου από την περασμένη Πέμπτη ως σήμερα Δευτέρα το πρωί.

Έτσι, έφτασαν συνολικά στη Λέσβο 195 άτομα, στη Χίο 341 και στη Σάμο 30.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, στα νησιά μας σήμερα βρίσκονται 8.759 άτομα. Από αυτά, 3.485 στη Λέσβο, 3.541 στη Χίο και 1.733 στη Σάμο.

Στελέχη των διωκτικών αρχών δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως μελετούν την αυξημένη κινητικότητα των τελευταίων ημερών και την αποδίδουν στην καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών και στην απόσυρση από την περιοχή των πολεμικών πλοίων της Ελλάδας και της Τουρκίας, που έπλεαν στην περιοχή τον Μάρτιο εξαιτίας της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αλήθεια, πότε μειώθηκε η ένταση με την Τουρκία και αποσύρθηκε ο Ελληνικός στόλος από το Αιγαίο; Πότε αποσύρθηκε ο στόλος του ΝΑΤΟ που συμφωνήθηκε να συνεχίσει τις περιπολίες; Μήπως τελικά η Τουρκία πραγματοποιεί την απειλή της και άρχισε να στέλνει στην Ευρώπη τους 15.000 μηνιαίως;

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Τουρκικής ακτοφυλακής, που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της, τον Μάρτιο υπήρξε επέμβαση σε 19 περιστατικά, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στην Τουρκία 759 άτομα που επιχειρούσαν να περάσουν στα Ελληνικά νησιά.

Από αυτά τα περιστατικά, τα τέσσερα αφορούσαν το τετραήμερο από το πρωί της Πέμπτης μέχρι και σήμερα, όπου συνελήφθησαν 148 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων.

Παρόλο που από Τουρκικής πλευράς έγιναν 4 επιχειρήσεις και συνελήφθησαν 148 άτομα, άλλα 566 δεν συνελήφθησαν και πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα…



Διαβάστε ακόμη:

Αυξημένες ροές παράνομων μεταναστών και προσφύγων το τελευταίο 48ωρο στα νησιά του Β. Αιγαίου

Απειλές και παραδοχές: η Τουρκία μπορεί να στέλνει 15.000 πρόσφυγες κάθε μήνα στην ΕΕ που κινδυνεύει με θρησκευτικό πόλεμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου