Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Οι τελευταίες εξελίξεις με την Τουρκία

Είναι δύσκολο να βρει κανείς πλέον τίτλο για αυτά που κάνουν και λένε καθημερινά οι Τούρκοι πολιτικοί. Στο άρθρο που ακολουθεί καταγράφονται οι εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων.

«Σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι βρίσκονται στην Τουρκία αλλά και για τις κινήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η ΕΕ στηρίζει την Ελλάδα αψηφώντας τις αρχές» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Ομέρ Τσελίκ, Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας.

Το ξέσπασμα του Τούρκου Υπουργού οφείλεται στο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση τόλμησε να υποστηρίξει την Ελλάδα και όχι την Τουρκία στο θέμα των δύο φυλακισμένων Ελλήνων στρατιωτών στην Αδριανούπολη, όπως και στο θέμα της Τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και την Μεσόγειο.

Μα, αυτό δεν οφείλει να κάνει μια συμμαχία;
Να υποστηρίζει τα μέλη της, έναντι των μη μελών!


«Εχθές, ένας Έλληνας Υπουργός είπε κάτι για το Αιγαίο, πως αν υπάρξει θερμό επεισόδιο, η Ελλάδα θα νικήσει και η Τουρκία θα πάθει ζημιά. Στην πραγματικότητα, αυτή η είδηση δεν πρέπει να μεταδίδεται στα δελτία ειδήσεων της Τουρκίας, αλλά σε σατιρικές εκπομπές» πρόσθεσε ο Ομέρ Τσελίκ, δείχνοντας την αλαζονεία των Τούρκων, που πιστεύουν πως είναι πανίσχυροι και η Ελλάδα ένα τίποτα.

Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται πως το καθεστώς Ερντογάν έχει απαγάγει 80 Τούρκους πολίτες από 18 χώρες, με την κατηγορία πως είναι Γκιουλενιστές. Γερμανικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο και για κακοποίηση των απαχθέντων, αλλά και άλλων που θεωρούνται οπαδοί του Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Οι Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, από 18 χώρες έκαναν πακέτο και έφεραν στην Τουρκία 80 μέλη του δικτύου Γκιουλέν» δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης ο Μπεκίρ Μποζντάγ, Αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης.

Θυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα είχαν απαχθεί 6 φερόμενοι συνεργάτες ή οπαδοί του Γκιουλέν από το Κοσσυφοπέδιο, με το οποίο η Τουρκία άνοιξε καυγά.

Την ίδια ώρα, στην Γερμανία, οργανώνονται οι Οθωμανοί από την Γερμανία, δηλαδή οι τραμπούκοι προστάτες του Ερντογάν, που δέρνουν όποιον τολμήσει να πει κάτι εναντίον του Τούρκου Προέδρου. Ο επικεφαλής τους φέρεται να έχει άμεσες σχέσεις με την ΜΙΤ.

Σύμφωνα με την Γερμανική εφημερίδα Welt «το ευαίσθητο πολιτικό κλίμα, η αβεβαιότητα σχετικά με το κράτος δικαίου και η τεταμένη κατάσταση ασφαλείας, έχει κάνει πολλές Γερμανικές εταιρείες να είναι απρόθυμες να μπουν στην Τουρκική αγορά ή να επεκτείνουν τις υπάρχουσες επιχειρήσεις τους εκεί».

Έτσι, η ισοτιμία της Τουρκικής λίρας με το ευρώ, καταρρέει καθημερινά, αγγίζοντας το 1 προς 5, δημιουργώντας τεράστια οικονομικά προβλήματα, καθώς πολλαπλασιάζονται οι δυσκολίες αναχρηματοδότησης των Τουρκικών εταιρειών και των βιομηχανιών.

Εξαιτίας της τριμερούς συνάντησης Τουρκίας – Ρωσίας – Ιράν, η ΝΑΤΟϊκή Τουρκία φαίνεται να μπαίνει στον άξονα του κακού για τις ΗΠΑ, οι οποίες ανακοίνωσαν πως δεν θα αποχωρήσουν από τη Συρία. Ταυτόχρονα, το Ρωσικό σχέδιο για αποσταθεροποίηση του ΝΑΤΟ, προχωρά σύμφωνα με το σχέδιο.

Την ίδια ώρα, αύξηση παρουσιάζουν οι μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία προς τα Ελληνικά νησιά. Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, τουλάχιστον 1400 παράνομοι μετανάστες πέρασαν στα Ελληνικά νησιά από τη Σύνοδο της Βάρνας ως εχθές.

Αίσθηση έχουν προκαλέσει βίντεο που αναρτώνται στο διαδίκτυο και δείχνουν χαρούμενους παράνομους μετανάστες να φτάσουν στα Ελληνικά νησιά, παρέχοντας πληροφορίες για το πώς θα πρέπει να κινηθούν. Επίσης παρέχονται τηλέφωνα επικοινωνίας με μέλη του δικτύου των διακινητών σε Ελλάδα και Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δουλέμποροί έχουν στήσει ένα καλό δίκτυο πληροφοριών και διαμορφώνουν τα δρομολόγιά τους ανάλογα.

Από Ελληνικής πλευράς χρειάζεται ψυχραιμία, σχεδιασμός και άμεσος εξοπλισμός με ό,τι είναι απαραίτητο ώστε η χώρα να μπορεί να αποτρέψει οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων και ταυτόχρονα να μπορεί να προστατεύει τα συμφέροντά της ενάντια στον οποιοδήποτε πειρατή – άρπαγα από την Ανατολή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου