Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Νέες Τουρκικές κατηγορίες κατά των ΗΠΑ για υποστήριξη τρομοκρατών

Βαριές κατηγορίες κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε για ακόμη μία φορά ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών μετά την κοινή συνάντηση με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας και του Ιράν, χαρακτηρίζοντας όλους τους Κούρδους τρομοκράτες.

«Σήμερα, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις και αυτό πρέπει να σταματήσει. Δυστυχώς, το YPG και η Δημοκρατική Ένωση ελέγχουν το 10% της Συριακής επικράτειας και αυτό αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την εθνική μας ασφάλεια στην Αφρίν, την Μανμπίζ και άλλες συνοριακές περιοχές. Αυτός είναι ο λόγος που αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις, μαζί με το Ισλαμικό Κράτος, πρέπει να εγκαταλείψουν την Συρία. Το 2016, οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν πως αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις θα φύγουν από τη Συρία. Θέλουμε οι Αμερικανοί να κρατήσουν τον λόγο τους και να διευκολύνουν την επιστροφή αυτών των περιοχών στους πολίτες που ζουν εκεί. Δυστυχώς, οπλισμένοι τρομοκράτες πήγαν στην Ιντλίμπ και τώρα ζουν μεταξύ των πολιτών. Πώς να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση; Δεν μπορούμε να διεξάγουμε αεροπορικές επιθέσεις σε περιοχές με πολίτες όπου κρύβονται τρομοκράτες, επειδή αυτό θα έθετε σε κίνδυνο τους πολίτες. Έτσι, θα βρούμε άλλο τρόπο να εξαλείψουμε τους τρομοκράτες» δήλωσε εχθές Σάββατο, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavousoglu μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Sergey Lavrov και τον Ιρανό Υπουργό Εξωτερικών Mohammad Javad Zarif.

Από την πλευρά του ο Sergey Lavrov δήλωσε πως και οι τρεις χώρες συμφωνούν πως οι προσπάθειες για διαίρεση της Συρίας εδαφικά, θρησκευτικά και εθνικά είναι μη αποδεκτές. Ο Ρώσος διπλωμάτης τόνισε πως η συμφωνία της Αστάνα παραμένει ενεργή, παρά τις παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός, ενώ θα γίνουν προσπάθειες επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων που προκύπτουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου