Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Η Τουρκία κατακλύζεται από Αφγανούς παράνομους μετανάστες

Μεγάλη αύξηση των παράνομων μεταναστών από το Αφγανιστάν βιώνει τους τελευταίους μήνες η Τουρκία.

«Τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζουμε ένα κύμα μεταναστών, ειδικά από το Αφγανιστάν» δήλωσε σήμερα από τα Άδανα ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Suleyman Soylu.

«Μεταξύ των παράνομων μεταναστών το 2018, υπάρχουν 29.899 Αφγανοί. Ο συνολικός αριθμός των παράνομων Αφγανών μεταναστών το 2017 ήταν 45.259» πρόσθεσε ο Τούρκος Υπουργός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παράθεσε ο Υπουργός, οι Τουρκικές Αρχές συνέλαβαν 4.641 διακινητές το 2017, ενώ τους τέσσερεις πρώτους μήνες του 2018 συνελήφθησαν 1.328.

Ο Suleyman Soylu είπε πως για την αντιμετώπιση του φαινομένου λαμβάνονται επιπλέον μέτρα, όπως αύξηση της φύλαξης των συνόρων και άμεσος επαναπατρισμός όσο το δυνατόν περισσότερων παράνομων μεταναστών.

Η Τουρκία σκοπεύει να αυξήσει την χωρητικότητα των κέντρων επαναπατρισμού από 8.276 σε 15.000 άτομα.

Η αύξηση των παράνομων μεταναστών από το Αφγανιστάν στην Τουρκία θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα τις Ευρωπαϊκές και τις Ελληνικές Αρχές. Οι Αφγανοί θα προσπαθήσουν να κατευθυνθούν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, φυσικά μέσω Ελλάδας, στην οποία και θα εγκλωβιστούν εξαιτίας του κλεισίματος των διόδων διαφυγής μέσω των Βαλκανίων. Το φορτίο θα κληθεί να το επωμιστεί και πάλι η Ελλάδα, η οποία αδυνατεί εδώ και καιρό να ανταπεξέλθει στην «εισβολή» από την Ασία.



Διαβάστε επίσης:
Αφγανοί παράνομοι μετανάστες κατακλύζουν την Τουρκία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου