Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Παζαρεύει τους 2 με τους 8 και απειλεί την Ελλάδα ο Ερντογάν στη συνέντευξή του στο NTV

Γράφτηκαν διάφορα στην Ελλάδα σε σχέση με την χθεσινοβραδινή συνέντευξη του Ταγίπ Ερντογάν στο NTV. «Θέλει ειρήνη με την Ελλάδα» γράφουν οι ιστοσελίδες, αλλά ΔΕΝ είναι έτσι!

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, που είναι κρατικό και προωθεί την Τουρκική προπαγάνδα με τον τρόπο που συμφέρει τον Ερντογάν, ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να είπε πως δεν επιθυμεί εντάσεις και προβοκάτσιες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ φέρεται να είπε πως «Θέλουμε ειρήνη τώρα. Εκτός αυτού, η ειρήνη με εσάς (την Ελλάδα) είναι το κάτι άλλο» ενώ αποκάλεσε «δυναμικό νέο» τον Αλέξη Τσίπρα που κάνει νέα βήματα.

Εάν όμως ανατρέξει κάποιος στο Τουρκικό κείμενο της συνέντευξης που δημοσίευσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV βλέπει πως ο Τούρκος Πρόεδρος συνδέει ευθέως την απελευθέρωση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών με την παράδοση – επιστροφή των 8 Τούρκων στρατιωτικών φυγάδων που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, ενώ κατηγορεί την Ελλάδα πως δέχεται πρώτη τους Γκιουλενιστές οι οποίοι στη συνέχεια φεύγουν για άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης, ουσιαστικά ζήτησε την συνδιαχείριση στο Αιγαίο, με τα πλοία και τα αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται ελεύθερα, ενώ δεν είπε ουσιαστικά τίποτα για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ας δούμε την συνέντευξη:

Ερώτηση δημοσιογράφου: Ποιες είναι οι απόψεις σας για ό,τι περιγράφεται στην έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Απάντηση Ερντογάν: Αυτή η έκθεση δεν υπάρχει για εμάς. Είναι πόλεμος χωρίς αξία. Είχαμε παρόμοια εικόνα στη Βάρνα. Μας ζητήθηκε να παραδώσουμε τους Έλληνες στρατιώτες. Εάν ζητάτε κάτι τέτοιο, πρέπει να μας δώσετε τους Γκιουλενιστές που έκαψαν το κράτος μας. Θα τα βάλουμε στο τραπέζι τώρα. Επειδή παραβιάζουν τα σύνορα. Στο παρελθόν, καταδίκασαν έναν από τους στρατιώτες μας που παραβίασε τα σύνορα, σε έξι μήνες (σ.σ. φυλακή). Δεν αντιμετωπίζουμε την ίδια κατάσταση εδώ. Υπάρχει παραβίαση συνόρων εδώ. (σ.σ. Η Ελλάδα) πρέπει να μας επιστρέψει αυτούς που προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στο κράτος μας, είπαμε ότι πρέπει να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα στην κρίση σχετικά με αυτό: αλλά τώρα η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ διαφορετική θέση. Αυτή τη στιγμή, ο πρώτος σταθμός των φυγάδων Γκιουλενιστών προς την Ευρώπη είναι η Ελλάδα. Οι φυγάδες πηγαίνουν πρώτα στην Ελλάδα και μετά εξαπλώνονται σε διαφορετικά μέρη της Ευρώπης. Εσύ μας πιέζεις (σ.σ. η ΕΕ). Η έκθεση που ανακοινώθηκε είναι σίγουρα μια υπενθύμιση για την πλήρη διάρρηξη των σχέσεων. Δεν είναι καθόλου εποικοδομητικό, είναι καταστροφικό (σ.σ. αυτό που γίνεται).

Ερώτηση δημοσιογράφου: Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα δημιουργεί επίσης εντάσεις πάνω από ακατοίκητα βραχώδη νησάκια στο Αιγαίο. Η Ελλάδα πιστεύετε θα το κάνει με μεγάλη συχνότητα;

Απάντηση Ερντογάν: Πρέπει πραγματικά ρωτήσω τους Έλληνες. Τι κάνετε; Δεν ξέρετε πως τρεις τυχαίοι πήραν μια σημαία και την κρέμασαν στα βράχια (σ.σ. στα νησιά). Δεν γνωρίζετε πως σε κάτι τέτοιο, θα υπήρχε αμέσως απάντηση από εμάς; Στην πραγματικότητα, απάντησαν αμέσως οι αδερφοί μας οι SAT (σ.σ. ειδικές δυνάμεις) που παρενέβησαν και κατέβασαν τη σημαία τους και ξαναέκαναν τους βράχους (νησάκια) δικούς μας (σ.σ. κατέλαβαν τα νησάκια). Δεν θέλουμε να έχουμε αναθέρμανση της κρίσης. Δεν το επιδιώκουμε. Αναζητούμε την Ελλάδα ως (σ.σ. καλό) γείτονα. Θέλουμε να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα πράγματα, ακόμα κι αν υπάρχουν κάποια προβλήματα. Στη θάλασσα, τον αέρα, τα αεροπλάνα, τα πλοία, έρχονται και φεύγουν (σ.σ. περνάνε). Γιατί επισκιάζουμε την όμορφη ειρήνη; Χρειαζόμαστε ειρήνη στον κόσμο. Δεν υπάρχει χώρα με την οποία δεν θέλουμε να έχουμε ειρήνη. Ο αριθμός των Ελλήνων (σ.σ. στην Τουρκία) ήταν μεγάλος παλαιότερα. Δυστυχώς, λόγω της κακής συμπεριφοράς μας, πολλοί από τους Έλληνες πολίτες μας έπρεπε να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Αλλά τώρα λέμε ότι κάναμε λάθη. Στην Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός Τσίπρας θέλει να κάνει ένα νέο βήμα, όπως και ο Πρόεδρος (σ.σ Παυλόπουλος) όπως είδα στην τελευταία μου επίσκεψη. Ελάτε να καθίσουμε στο τραπέζι. Ας μην τσακωνόμαστε για το ποιος κέρδισε περισσότερα, ποιος έδωσε περισσότερα. Ας παραιτηθούμε από διεκδικήσεις. Αλλά δεν μπορεί να γίνει χωρίς εμάς. Όταν προκαλείτε απαντούμε με τιμή. Θέλουμε να θέσουμε το όριο τώρα.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Εξακολουθεί να υπάρχει η άποψη ότι η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα. Αποτελεί η Τουρκία απειλή προς την Ελλάδα;

Απάντηση Ερντογάν: Αν έτσι πιστεύουν, δεν μπορώ να πω τίποτα. Αλλά δεν είμαστε άρρωστοι να απειλούμε κανέναν.

Οι δηλώσεις Ερντογάν χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής και μελέτης. Ουσιαστικά επανέφερε το θέμα της διαπραγμάτευσης όλων των θεμάτων που ενοχλούν την Τουρκία, ασχέτως αν ισχύουν συνθήκες (Λωζάννη) που ξεκαθαρίζουν τα θέματα. Επίσης, παραδέχτηκε πως οι 2 Έλληνες αξιωματικοί είναι κρατούμενοι προς ανταλλαγή (εκβιασμός) σε σχέση με τους 8 (και όχι μόνο) φερόμενους ως Γκιουλενιστές, που βρίσκονται στην Ελλάδα. Τέλος, κατηγόρησε την Ελλάδα ως πέρασμα Γκιουλενιστών προς την Ευρώπη.

Ο Σουλτάνος έχει σχέδιο. Η αποτρεπτική ισχύς των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τα καλύτερα και ισχυρότερα όπλα, είναι η μόνη απάντηση στον Σουλτάνο και τις διεκδικήσεις του σε βάρος της Ελλάδας, της Κύπρου (δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και του Διεθνούς Δικαίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου