Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Ξεπέρασε τον εαυτό του στις προκλήσεις ο Ερντογάν

Ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστρέφοντας από την σύνοδο στη Βάρνα, έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο για ακόμη μία φορά.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ουσιαστικά παραδέχτηκε πως παζαρεύει την απελευθέρωση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών με την έκδοση στην Τουρκία των 8 Τούρκων φυγάδων, οι οποίοι έχουν αιτηθεί πολιτικό άσυλο.

«Είπαμε πως για το θέμα [σ.σ. των Ελλήνων στρατιωτικών] θα επιληφθεί η δικαιοσύνη. Οι οικογένειες των στρατιωτών και αντιπρόσωποι από το Ελληνικό Προξενείο τους επισκέπτονται. 

Μας είπαν: Είστε μεγάλη χώρα. Είστε σπουδαίος Πρόεδρος. Ελευθερώστε τους στρατιώτες». 
Τους απάντησα: «δεν είμαι υπεράνω της δικαιοσύνης. Το θέμα είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και θα πρέπει να περιμένουμε την απόφαση των δικαστικών αρχών». 
Επίσης είπα σε όσους τονίζουν το θέμα των δύο στρατιωτών, πως δεν αναφέρουν το θέμα της έκδοσης των στρατιωτών που δραπέτευσαν στην Ελλάδα μετά τη συμμετοχή τους στο πραξικόπημα. Φυσικά δεν θα πρέπει να συνδέονται τα δύο περιστατικά. Αλλά γεγονός είναι πως αυτοί που συμμετείχαν στο πραξικόπημα είναι ακόμη στην Ελλάδα. Δεν τους εξέδωσαν, παρά τις εκκλήσεις μας. Αυτοί που δεν λένε τίποτα για αυτό το θέμα, μιλάνε τώρα για την αναγκαιότητα απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτών. Τους είπα πως αυτό το θέμα είναι αρμοδιότητα της δικαιοσύνης και αναμένεται η απόφαση» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Τα λεγόμενα του Τούρκου Προέδρου δείχνουν πως το όλο ζήτημα έχει αναχθεί σε μια απαράδεκτη και ποταπή ενέργεια παζαριού και εκβιασμού, από χώρα υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και χώρα που ταυτόχρονα ανήκει στην συμμαχία του ΝΑΤΟ. Ο Ερντογάν απέδειξε πως οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί είναι όμηροι. Ντροπή κύριε Ερντογάν.

Όσον αφορά τις Τουρκικές πειρατικές ενέργειες κλοπής των ενεργειακών αποθεμάτων που βρίσκονται στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως η Τουρκία είναι αντίθετη με την μονομερή εκμετάλλευσή τους και ότι δεν τίθεται θέμα υποχώρησης από τη στάση τους στο θέμα των υδρογονανθράκων, προσθέτοντας ότι και οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαίωμα, με βάση το διεθνές δίκαιο, στο φυσικό αέριο και το πετρέλαιο που θα βρεθεί εκεί.

«Και εκείνοι που βρίσκονται στον βορρά και εκείνοι που βρίσκονται στον νότο στο νησί πρέπει να είναι σε ίσο βαθμό συνέταιροι. Αλλά το πρόβλημα του Ελληνοκυπριακού τομέα είναι άλλο. Ο Ελληνοκυπριακός τομέας λέει «εμείς κάνουμε με όποια εταιρεία θέλουμε γεώτρηση». Εμείς λέμε ο νότος και ο βορράς να συναντηθούν και να αποφασίσουν μαζί σε ποια εταιρεία θα το δώσουν. Αυτό επιβάλλει το διεθνές δίκαιο. Δεν μπορούμε να πούμε ότι η ΕΕ συμπεριφέρθηκε αμερόληπτα σε αυτό το θέμα», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Φυσικά αναμένεται όχι μόνο η λεκτική αντίδραση της ΕΕ, αλλά και η έμπρακτη στις απαράδεκτα προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου που στερούνται στοιχειώδους λογικής σύγχρονης χώρας.



Με πληροφορίες από Hurriyet και Euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου