Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Στο τηλέφωνο σήμερα Πούτιν – Τσίπρας και Τραμπ – Ερντογάν

Σημαντικές τηλεφωνικές συνομιλίες έγιναν σήμερα μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ταγίπ Ερντογάν και του Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για να τον συγχαρεί για την νίκη του στις εκλογές.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για το θέμα της δηλητηρίασης του Ρώσου κατάσκοπου στην Αγγλία. Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε στον Έλληνα Πρωθυπουργό πως οι κατηγορίες των Βρετανών κατά της Ρωσίας είναι αβάσιμες.

Όπως ανακοινώθηκε από ο Κρεμλίνο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζήτησε ενημέρωση για την χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως έγινε γνωστό, η τηλεφωνική επικοινωνία του Τραμπ με τον Πούτιν δέχτηκε αρνητική κριτική από πολλούς Αμερικανούς, που είχαν ζητήσει από τον Τραμπ να μην συγχαρεί τον Ρώσο Πρόεδρο για την επανεκλογή του και να μην είναι τόσο ανεκτικός μαζί του.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να ενισχύσουν τις διμερείς σχέσεις και την συνεργασία, μέσω ανάπτυξης του εμπορίου, την οικονομική και ανθρωπιστική συνεργασία, την Ευρωπαϊκή ασφάλεια, ενώ συζητήθηκε και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την Ρωσία.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά τη συνομιλία συζητήθηκαν διμερή και περιφερειακά θέματα, ανακοινώθηκε από την Τουρκική Προεδρία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου