Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Προετοιμάζουν τους Έλληνες για ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας

Φτηνή προπαγάνδα γίνεται από τα κόμματα και τους δημοσιογράφους στην Ελλάδα, που προσπαθούν να κάνουν τους Έλληνες να δεχτούν την εκχώρηση (φτηνό ξεπούλημα) του ονόματος της Μακεδονίας στους κατοίκους των Σκοπίων.

Η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει την θέση της στην διαπραγμάτευση που έχει ξεκινήσει με την πΓΔτΜ. Καλά κάνει βέβαια, καθώς εάν είχε δημοσιοποιήσει τις προθέσεις της, δεν θα μιλούσαμε για διαπραγμάτευση.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι:
«Η θέση μας είναι σαφής: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη «Μακεδονία» που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή».
Εάν έχει αλλάξει κάτι στην θέση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, θα πρέπει να άμεσα γίνει γνωστό.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, φέρεται να έχει δηλώσει πως η Ελλάδα επιδιώκει σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, ενώ ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης δήλωσε πως στόχος της Αθήνας είναι μία σύνθετη ονομασία έναντι όλων και πως περισσότερες από 140 χώρες ήδη αποκαλούν την ΠΓΔΜ, «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, που τάσσεται υπέρ της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος, θεωρεί αυτονόητη την ύπαρξη του όρου Μακεδονία στο όνομα της πΓΔτΜ, επειδή 140 χώρες την έχουν αναγνωρίσει έτσι!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αυτά που λέει, προσπαθώντας να φέρει σε δύσκολη θέση την αξιοθρήνητη αξιωματική αντιπολίτευση, ουσιαστικά προδίδει τις απόψεις της κυβέρνησης, καθώς αφήνει να εννοηθεί πως η κυβέρνηση δέχεται να χρησιμοποιηθεί ο όρος Μακεδονία στο νέο όνομα της πΓΔτΜ, «εάν αυτό δεν θα θίγει τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας».

Η ΝΔ, μέσω του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποδέχτηκε και αυτή την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, κάτι που επανέλαβε σε συνέντευξή του και ο Βασίλης Κικίλιας. Η Ντόρα Μπακογιάννη υπενθύμισε πως και η δική της θέση είναι η ίδια.

Η Φώφη Γεννηματά τάχθηκε και αυτή υπέρ της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό. Μαζί της συμφωνεί και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τάχθηκε και αυτός υπέρ της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Ακόμη και το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό από το 1992, θύμισε ο Θανάσης Παφίλης.

Ο Πάνος Καμμένος εναντιώνεται στην παραχώρηση του όρου Μακεδονία, αλλά κάνοντας μια μεγάλη κωλοτούμπα, καθώς την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή, είχε ψηφίσει την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, erga omnes.

Το μόνο κόμμα που διαχρονικά εναντιώνεται στην εκχώρηση του όρου Μακεδονία είναι ο ΛΑΟΣ, που είχε γνωστοποιήσει στους Έλληνες μέσω των γραμματοσήμων και των χαρτών, το όνομα Βαρντάρσκα, που προτείνουν και πάλι σήμερα οι ΑΝΕΛ.

Σήμερα, κατά της εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας τάσσεται η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων.

Ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτζ δήλωσε πως θεωρεί μη ρεαλιστική λύση χωρίς τον όρο Μακεδονία, καθώς δεν θα το δεχτούν οι κάτοικοί της. Επίσης, σε συνέντευξή του δήλωσε πως πάνω από 100 χώρες ήδη αναγνωρίζουν την πΓΔτΜ με το συνταγματικό της όνομα, δείχνοντας πως επί 25 χρόνια δεν έχει καταλάβει καθόλου γιατί αντιδρά η Ελλάδα στην ονομασία Μακεδονία.

Την ίδια γραμμή ακολουθούν και πολλοί δημοσιογράφοι που προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των κομμάτων του συστήματος, επικοινωνώντας στον Ελληνικό λαό την «ανάγκη» για συμβιβασμό και αποδοχή της χρήσης του όρου Μακεδονία από την πΓΔτΜ.

Όμως, η Ελλάδα δεν έχει κανέναν λόγο να συμβιβαστεί και να υποχωρήσει, καθώς έχει το πάνω χέρι. Αυτό ακριβώς υποστηρίζει ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και η Γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Αυτό που έχουμε να πούμε εμείς είναι πως:

Δεν έχει καμία σημασία αν οι κάτοικοι της πΓΔτΜ έμαθαν το 1945 από τον Τίτο πως δήθεν ονομάζονται «Μακεδόνες», πως δήθεν αποτελούν κάποιο «Μακεδονικό» έθνος και πως δήθεν μιλούν κάποια «Μακεδονική» γλώσσα, καθώς όλοι γνωρίζουν πως αποτελούν κυρίως ένα Σλαβικό, Αλβανικό, Σερβικό και Ελληνικό μείγμα που μιλά κυρίως ένα Βουλγαρικό ιδίωμα.

Δεν έχει καμία σημασία το πόσες χώρες αναγνωρίζουν την πΓΔτΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», καθώς μόνο όταν η Ελλάδα υποχωρήσει και παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία, μόνο τότε θα γίνουν «Μακεδονία».
Όσο η Ελλάδα αρνείται, «Μακεδονία» θα είναι μόνο μία, η πραγματική, η Ελληνική.

Η πΓΔτΜ κινδυνεύει με διάλυση εξαιτίας του Αλβανικού εθνικισμού.
Στην πΓΔτΜ ζουν τουλάχιστον 100.000 Έλληνες, σύμφωνα με τον Κίρο Γκλιγκόρωφ.

Η πΓΔτΜ πρέπει να υποχωρήσει, αν θέλει να επιβιώσει.
Η πΓΔτΜ πρέπει να σταματήσει να σφετερίζεται το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας.

ΟΧΙ, η Ελλάδα δεν πρέπει να υποχωρήσει.

Υ.Γ. Εάν η πΓΔτΜ θέλει τόσο πολύ και ανυποχώρητα να ονομάζεται «Μακεδονία» τότε μπορεί να ονομαστεί PseudoMacedonia δηλαδή ΨευτοΜακεδονία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου