Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Η Γερμανία προσφέρει ως 3.000 ευρώ σε όσους αλλοδαπούς επιστρέψουν στις πατρίδες τους!

Το Γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών προσφέρει χρήματα σε όσους αλλοδαπούς δεν τους χορηγήθηκε άσυλο, υπό την προϋπόθεση να επιστρέψουν εθελοντικά στις πατρίδες τους, αντί να απελαθούν.

Πρόκειται για μια προσπάθεια αναστροφής των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών που προκλήθηκαν από την πολιτική των «ανοικτών θυρών» που ακολούθησε η Άνγκελα Μέρκελ.

Η νέα Γερμανική προσφορά, έρχεται να ενισχύσει το πρόγραμμα StarthilfePlus, που προσφέρει βοήθεια στους μετανάστες που επιθυμούν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Σύμφωνα με τα Γερμανικά στοιχεία, κάθε επίδοξος μετανάστης, έχει ξοδέψει κατά μέσο όρο 7.000 ευρώ για να φτάσει στην Ευρώπη, επομένως τα ποσά που τους προσφέρονται, δεν είναι ιδιαίτερα δελεαστικά.

Σύμφωνα με αυτό το πρόγραμμα, κάθε μετανάστης άνω των 12 ετών, λαμβάνει 1.200 ευρώ εάν αποσύρει την αίτηση που έχει καταθέσει για παροχή ασύλου. Σε όσους έχει απορριφθεί η αίτηση και δεν υποβάλλουν έφεση, χορηγούνται 800 ευρώ, ενώ σε παιδιά κάτω των 12 ετών χορηγούνται 400 ευρώ.

Το νέο πρόγραμμα, υπόσχεται περισσότερα χρήματα σε όσους αποφασίζουν να επιστρέψουν εθελοντικά στις πατρίδες τους. Οι οικογένειες μπορούν να λάβουν ως 3.000 ευρώ και τα μεμονωμένα πρόσωπα ως 1.000 ευρώ, επιπρόσθετα από όσα προβλέπει το πρόγραμμα StarthilfePlus.

Μέχρι σήμερα, όσοι αλλοδαποί επιστρέφουν στις πατρίδες τους λαμβάνουν την οικονομική βοήθεια κατά το ήμισυ και το υπόλοιπο μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, εντός 6 μηνών, από τη στιγμή που θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Το νέο πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2018 και έχει σκοπό να απαλύνει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την αθρόα είσοδο περισσότερων από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες στη Γερμανία, που προέρχονται κυρίως από την Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική.

Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον 300.000 αιτήσεις ασύλου έχουν απορριφθεί, ενώ πολλοί από τους παρανόμως εισελθόντες συνεχίζουν να μένουν παράνομα στην Γερμανία.

Πολλές οργανώσεις έχουν κατηγορήσει τα Γερμανικά προγράμματα επιστροφής ότι έχουν σκοπό να «εκκαθαρίσουν» τη χώρα από τους αλλοδαπούς. Προφανώς, οι οργανώσεις αυτές, προτιμάνε να συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση, που δεν ωφελεί ούτε τους αλλοδαπούς, ούτε τα κράτη που τους φιλοξενούν. Ίσως όμως να ωφελεί τις οργανώσεις που λαμβάνουν εκατομμύρια για την «βοήθεια» που προσφέρουν…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου