Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Οι πρόσφυγες ενημερώνονται, οι Έλληνες όχι!

Το δελτίο ειδήσεων στα Αραβικά που μεταδίδει η ΕΡΤ είναι αποκαλυπτικό για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα με τους πρόσφυγες και τους παράνομους μετανάστες.

Στο δελτίο της ΕΡΤ που παρουσιάστηκε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 και μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ, περιγράφεται η πραγματικότητα και η οποία δεν μεταδίδεται από τα κανονικά δελτία ειδήσεων.

Ενώ τουλάχιστον 1000 Σύριοι της Ιορδανίας επιστρέφουν στη χώρα τους κάθε μήνα, καθώς υπάρχει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, στην Ελλάδα έρχονται κάθε μέρα κατά μέσο όρο 100!

Σύμφωνα με τους υπότιτλους που υπάρχουν στο Αραβόφωνο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ:

Στον εντοπισμό 40 προσφύγων και τη σύλληψη 2 διακινητών προέβησαν το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Πρασονησίου Ρόδου, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Περίπου 1000 Σύριοι πρόσφυγες που είχαν καταφύγει στην Ιορδανία για να γλυτώσουν από τον πόλεμο επιστρέφουν κάθε μήνα στη χώρα τους, μετά την εφαρμογή τον Ιούλιο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη νότια Συρία, ανακοινώθηκε σήμερα από τον ΟΗΕ.

Περί τους 15.000 πρόσφυγες είναι παγιδευμένοι σε 5 hotspots που βρίσκονται σε Ελληνικά νησιά του Αιγαίου, από τους οποίους περίπου 8.400 στριμώχνονται στη Λέσβο κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, σε ανεπαρκή καταλύματα από σκηνές, σχεδιασμένα για καλοκαιρινές συνθήκες, αναφέρεται σε χθεσινό δημοσίευμα του Spiegel On Line.

Ο επικεφαλής του Γραφείου Χορήγησης Ασύλου στη Λέσβο, δήλωσε στο Der Spiegel πως διαθέτει 37 Έλληνες υπαλλήλους, οι οποίοι μαζί με περίπου 100 βοηθούς από την Ευρώπη, κάθε εβδομάδα διεκπεραιώνουν 350 αιτήματα. Αλλά την εργασία δυσκολεύουν οι συνεχώς νέες αφίξεις, που υπολογίζονται σε 100 καθημερινά.

Συνολικά 424 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου το τριήμερο, από το πρωί της περασμένης Παρασκευής έως και τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου το πρωί. Οι 217 από αυτούς πέρασαν στη Λέσβο, οι 163 στη Χίο και 44 στη Σάμο.

Συνολικά, στα νησιά του βορείου Αιγαίου, από την 1 Νοεμβρίου ως σήμερα, έχουν έρθει 2.916 πρόσφυγες κ
αι μετανάστες. Από αυτούς, 1.960 στη Λέσβο, 759 στη Χίο και 197 στη Σάμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου