Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Επίθεση Ερντογάν στις χώρες που κατέχουν πυρηνικά όπλα: έχει δικαίωμα και η Τουρκία!

Επιβεβαιώνονται οι προσπάθειες της Τουρκίας για απόκτηση πυρηνικών όπλων, μέσω της κατασκευής των τριών πυρηνικών εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Σφοδρή κριτική εξαπέλυσε σήμερα κατά των πυρηνικών δυνάμεων του πλανήτη ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, καθώς τις κατηγόρησε πως είναι αντίθετες στην απόκτηση πυρηνικών όπλων από άλλες χώρες, ενώ οι ίδιες κατέχουν χιλιάδες πυρηνικά όπλα!

«Όταν κοιτά κάποιος τη νοοτροπία που υπερασπίζεται την απαγόρευση των πυρηνικών κεφαλών ή των πυρηνικών όπλων σήμερα, θα μπορούσε να δεί ότι ο ένας από αυτούς έχει 15.000 και ο άλλος έχει 16.000 πυρηνικές κεφαλές. Ένας άλλος έχει 12.500, ενώ ένας ακόμη έχει 7.500 πυρηνικές κεφαλές» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να κατονομάζει τις χώρες.

«Οι αριθμοί είναι εξωφρενικοί. Θα έχετε το δικαίωμα να τις χρησιμοποιήσετε όποτε θέλετε. Αλλά από την άλλη πλευρά όμως, λέτε στους άλλους: Δεν μπορείτε να το κάνετε» τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος σε ομιλία του στο Τέταρτο Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ταγίπ Ερντογάν επίσης άσκησε κριτική στη νοοτροπία «που είδε την χρήση ατομικών βομβών σε αθώους ανθρώπους ως νόμιμη»: 

«Πρέπει να είμαστε αντίθετοι στη νοοτροπία της ατομικής βόμβας και στην χρήση της σε αθώους ανθρώπους ως νόμιμης».

Τα λεγόμενα του Τούρκου Προέδρου, εκ πρώτης όψεως δείχνουν πως τάσσεται κατά των ατομικών όπλων.

Όμως, το κλειδί στα λεγόμενά του βρίσκεται στο σημείο που κατηγορεί όσες χώρες διαθέτουν πυρηνικά ή ατομικά όπλα, πως δεν επιτρέπουν και σε άλλες χώρες να αποκτήσουν.

Όπως έχουμε γράψει στο CosmoStatus, η Τουρκία εδώ και χρόνια προσπαθεί να αποκτήσει πυρηνική τεχνολογία και όπλα, μέσω μαύρης αγοράς, κυρίως από το Πακιστάν.

Επειδή όμως αυτό έχει σταθεί αδύνατο, θα προσπαθήσει να αποκτήσει αυτό που θέλει συγκεκαλυμμένα, μέσω απόκτησης τριών πυρηνικών εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και στη συνέχεια, αποκτώντας (νόμιμα) τη δυνατότητα να εμπλουτίζει ουράνιο, θα προσπαθήσει να αποκτήσει και πυρηνικά όπλα.

Διαβάστε τα σχετικά άρθρα που δημοσίευσε το CosmoStatus από το 2014 ως το 2017:

Έτοιμη να φτιάξει πυρηνικά όπλα η Τουρκία!

Η Τουρκία φτιάχνει πυρηνικά όπλα

3 πυρηνικά εργοστάσια και πυρηνικά όπλα για την Τουρκία;

Η ΕΕ ζητά από την Τουρκία να μην κατασκευάσει το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου