Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Ιρανικά πολεμικά πλοία στον κόλπο του Μεξικού

Η κόντρα ΗΠΑ – Ιράν συνεχίζεται με ενδιαφέρον, καθώς ανακοινώθηκε πως Ιρανικά πολεμικά πλοία θα πλεύσουν στην Λατινική Αμερική και στον Κόλπο του Μεξικού!

Η κίνηση ων Ιρανών ανήκει στην λεγόμενη «επίδειξη σημαίας» προς τους Αμερικανούς. Θέλουν να δείξουν στις ΗΠΑ, πως το πολεμικό ναυτικό του Ιράν είναι ικανό να φτάσει στις ακτές των ΗΠΑ, όπως ακριβώς κάνει το Ναυτικό των ΗΠΑ, πλέοντας στον Περσικό Κόλπο.

Σύμφωνα με το άρθρο του RT, οι Ιρανοί προτίθενται αρχικά να στείλουν τα πολεμικά τους πλοία σε χώρες της Λατινικής Αμερικής που έχουν φιλικές σχέσεις μαζί τους. Στη συνέχεια, τα Ιρανικά πλοία θα πλεύσουν και στον Κόλπο του Μεξικού.

Επίσης έγινε γνωστό πως οι Ιρανοί σκοπεύουν να αποκτήσουν νέα πλοία, που θα φέρουν νέα ελικόπτερα και επιπλέον μία νέα κορβέτα που θα φέρει πυραύλους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε εάν θα πραγματοποιηθεί το ταξίδι των Ιρανικών πλοίων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και ειδικά εάν αυτά θα πλεύσουν και εντός του Κόλπου του Μεξικού, δηλαδή δίπλα στις ακτές των ΗΠΑ. Στην περίπτωση αυτή, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η Αμερικανική αντίδραση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου