Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Απαγορεύτηκε η μπούρκα και στην Αυστρία

Η απαγόρευση της ολοκληρωτικής κάλυψης του προσώπου με μπούρκα τέθηκε σε ισχύ από σήμερα στην Αυστρία. Η κυβέρνηση της Αυστρίας υποστηρίζει πως ο νέος νόμος θα βοηθήσει στην διατήρηση των Αυστριακών ηθών και εθίμων, ενώ ταυτόχρονα θα βοηθήσει στην ενσωμάτωση των μεταναστών.

Έτσι, απαγορεύεται πλέον στις γυναίκες να καλύπτουν πλήρως το πρόσωπό τους είτε με μαντήλες είτε με νικάμπ είτε με μπούρκα. Ο νόμος επίσης απαγορεύει τη χρήση χειρουργικών μασκών έξω από τα νοσοκομεία, τη χρήση μάσκας κλόουν σε δημόσιους χώρους και τη χρήση μάσκας του σκι μακριά από τα χιονοδρομικά κέντρα. Σε όσους αρνηθούν να συμμορφωθούν με τον νόμο θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Το 2011 η Γαλλία ήταν η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που απαγόρεψε την πλήρη κάλυψη του προσώπου από τις γυναίκες και ακολούθησαν το Βέλγιο, η Βουλγαρία και το Ελβετικό καντόνι Τιτσίνο. Η Ολλανδία απαγόρεψε την κάλυψη του προσώπου μόνο στα δημόσια κτίρια. Η Γερμανία επέλεξε την περιορισμένη απαγόρευση της μπούρκας, μόνο σε δημοσίους λειτουργούς και στρατιωτικούς εν υπηρεσία.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάσισε τον Ιούλιο πως οι απαγορεύσεις είναι νόμιμες, υποστηρίζοντας πως οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να δουν το πρόσωπο του άλλου, ώστε να υπάρχουν κανονικές σχέσεις σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Ο νέος νόμος ουσιαστικά επιβλήθηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτζ. Ο 31 ετών υποψήφιος Καγκελάριος της Αυστρίας με το Λαϊκό Κόμμα, φαίνεται πως θα επικρατήσει στις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτζ ήταν ο εμπνευστής του κλεισίματος του Βαλκανικού Διαδρόμου των παράνομων μεταναστών και των προσφύγων το 2015. Παρά το ότι η Αυστρία δέχτηκε 100.000 αλλοδαπούς, ο Κουρτζ υποστηρίζει πως οι πολιτικοί της χώρας απέτυχαν να τους ενσωματώσουν.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτζ διατηρεί αντιμεταναστευτική και αντι-ισλαμική ρητορική. Υποστηρίζει την πολιτική μηδενικής ανοχής στους παράνομους μετανάστες και πως όσοι συλλαμβάνονται να διασχίζουν την Μεσόγειο θα πρέπει να στέλνονται σε κάντρα κράτησης στη Βόρειο Αφρική. Όσοι αναμένουν την απόφαση για την αίτηση ασύλου που έχουν υποβάλλει, θα πρέπει να εργάζονται υποχρεωτικά ώστε να αποκτούν κάποια χρήματα. Επίσης πιστεύει πως ο χρόνος για να αποκτήσει κανείς την Αυστριακή υπηκοότητα θα πρέπει να είναι 10 χρόνια και όχι 6, που είναι σήμερα.



Με πληροφορίες από τα Associated Press και Daily Sabah

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου