Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Φακέλωμα των αλυτρωτικών προκλήσεων της FYROM από το Υπ.Εξ.

Στη συστηματική καταγραφή όλων των προκλήσεων στις όποιες επιδίδεται η κυβέρνηση της FYROM του Ζόραν Ζάεφ, μέσω των οποίων παραβιάζεται το γράμμα και το πνεύμα της Ενδιάμεσης Συμφωνίας που υπεγράφη το 1994, προχωρά το Υπουργείο Εξωτερικών μετά από εντολή του Νίκου Κοτζιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών έδωσε έγγραφες οδηγίες προς όλες τις πρεσβείες και στους διπλωματικούς εκπροσώπους σε διεθνή φόρα και οργανισμούς, να ενημερώνουν άμεσα την Αθήνα για κάθε πρόκληση των Σκοπιανών.

Έτσι, η Ελλάδα δεν θα ξαναπιαστεί «ανενημέρωτη», όπως στην πρόσφατη αντιδικία πού είχε με την FYROM στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπου η αντιπροσωπεία των Σκοπίων εγκάλεσε την Ελληνική, επειδή η Ελλάδα δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ (ως όφειλε) για την παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, όταν προβλήθηκαν ως επιχείρημα οι διαρκείς προκλήσεις της πλευράς της FYROM.

Στρατηγικός στόχος είναι, σε περίπτωση που η FYROM συνεχίσει να προκαλεί, υπό τις άνωθεν οδηγίες τρίτων, προκειμένου να αιτηθεί την ένταξή της στο NATO ως FYROM (βάσει των οριζομένων στην Ενδιάμεση Συμφωνία) να υπάρχει η νομική δυνατότητα άρνησης, έχοντας καταγραφεί συστηματικά οι παραβιάσεις και έχοντας κατατεθεί τα ανάλογα διαβήματα σε διεθνείς οργανισμούς, όπως ο OHE, το NATO και η EE. Τελικά, ίσως καταγγελθεί η Ενδιάμεση Συμφωνία και στο σύνολο της.

Στόχος της Ενδιάμεσης Συμφωνίας ήταν ή εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος. Καθώς μετά από 23 χρόνια το «Ενδιάμεσο» και το «Προσωρινό» έχουν ξεπεραστεί, δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης της συμφωνίας.

Μία από τις πρόνοιες της Ενδιάμεσης Συμφωνίες ήταν ή αποφυγή της χρήσης συμβόλων, όπως του άστρου της Βεργίνας, το όποιο αφαιρέθηκε από τη σκοπιανή σημαία και ή αποχή από προβολή αλυτρωτικών χαρτών, κάτι που δεν έχει συμβεί.

Θυμίζουμε πως ο Γενικός Πρόξενος των Σκοπίων στο Τορόντο τις προηγούμενες ημέρες παρέστη σε εκδήλωση όπου χρησιμοποιήθηκε ο Ήλιος της Βεργίνας και χάρτες της «Μακεδονίας του Αιγαίου».

Η Ελλάδα ετοιμάζει φάκελο με διάβημα στον OHE για τις παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας. Στο εξώφυλλο του φακέλου αυτού περίοπτη θέση θα έχει ο εκ νέου σφετερισμός του Ήλιου της Βεργίνας.



Διαβάστε επίσης:
Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι ψευτομακεδόνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου