Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Η «πανέμορφη» παραλία της Αλεξανδρούπολης…

Η πόλη με την δυνατότητα να εξελιχθεί σε μεγάλο τουριστικό προορισμό και ταυτόχρονα σε εμπορικό κέντρο των Βαλκανίων είναι σίγουρα η Αλεξανδρούπολη. Όμως, κανένας «αρμόδιος» δεν κουνάει το δαχτυλάκι του, ώστε να γίνουν τα αυτονόητα για την ανάπτυξη της πόλης.

Πόσο υπερήφανοι είναι άραγε οι βουλευτές του Έβρου, ο αρμόδιος Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, βλέποντας την εικόνα της παραλίας της πόλης;

Γκρεμισμένες και εγκαταλελειμμένες κατασκευές, που κανείς δεν καταλαβαίνει τον σκοπό της δημιουργίας τους πριν από 20 τουλάχιστον χρόνια. Το παραλιακό μέτωπο της πόλης, το καλύτερο κομμάτι της Αλεξανδρούπολης, αντί να αναπτυχθεί, αντί να φτιαχτεί, παραμένει το χειρότερο σημείο της πόλης. Μιας πόλης που σφύζει από τουρισμό!

Ποια είναι η εικόνα της παραλίας που αντικρίζουν οι χιλιάδες τουρίστες από το εξωτερικό και το εσωτερικό που επισκέπτονται καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους την Αλεξανδρούπολη;

Το τι συμβαίνει κάτω από τον φάρο, το σύμβολο της Αλεξανδρούπολης, μπορείτε να το δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Σίγουρα δεν είναι κανένας υπερήφανος για την εμφάνιση του παραλιακού μετώπου της πόλης.

Ο κάθε Αλεξανδρουπολίτης, αλλά και ο κάθε επισκέπτης, θα περίμενε να δει κάτω από τον φάρο, μια πανέμορφη πλαζ, με όμορφη άμμο, με beach bar, ξαπλώστρες και ομπρέλες. Θα περίμενε να δει όμορφες καφετέριες και εστιατόρια, τουριστικά καταστήματα και μια όμορφη και σύγχρονη μαρίνα για τα σκάφη που επισκέπτονται το βόρειο Αιγαίο.

Ποιος φταίει και δεν μπορούν να συνεννοηθούν οι αρμόδιοι για την ανάπτυξη της παραλίας; Ποιος είναι αυτός που του λείπει ο στοιχειώδης εγκέφαλος και δεν βλέπει πέρα από τη μύτη του; Ποιος είναι αυτός που αδυνατεί να πράξει το αυτονόητο; Ποια γραφειοκρατία φρενάρει την ανάπτυξη στην Αλεξανδρούπολη;

Αν οι τοπικοί υπεύθυνοι αδυνατούν να οραματιστούν την πόλη όμορφη και αδυνατούν να λύσουν το πρόβλημα, ας ρωτήσουν τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, για το πώς έφταιξε το κόσμημα του Τροκαντερό και τη Μαρίνα του Φλοίσβου, όπου καθημερινά, χιλιάδες Αθηναίοι απολαμβάνουν την βόλτα τους και ξοδεύουν τα χρήματά τους.
















Κατά την άποψή μας, αρχικά θα πρέπει να γκρεμιστεί εκείνο το άσχημο κτίριο που βρίσκεται στην παραλία, σχεδόν μέσα στη θάλασσα.
Η περιοχή θα πρέπει να σχεδιαστεί έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια πρώτης τάξεως παραλία για κολύμβηση. Θα πρέπει να μεταφερθεί άμμος από τις Ανατολικές περιοχές της Αλεξανδρούπολης, όπου οι παραλίες δεν είναι ιδανικές για κολύμβηση, αλλά διαθέτουν πρώτης τάξεως άμμο.
Θα πρέπει να σχεδιαστεί και να δημιουργηθεί μια υπερσύγχρονη μαρίνα για ελλιμενισμό των σκαφών αναψυχής που επιθυμούν να επισκεφτούν την περιοχή, αλλά και για ελλιμενισμό των ντόπιων σκαφών, που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης χώρου στο μικρό λιμανάκι του ΝΟΑ.
Θα πρέπει να επισκευαστούν και να αναδειχθούν τα παλιά κτίρια του λιμανιού (αποθήκες ΟΣΕ), αυτά που σήμερα στεγάζουν κάποιες κρατικές υπηρεσίες.
Σε ένα όμορφο κτίριο εποχής, δίπλα στη θάλασσα, θα πρέπει να στεγαστεί και το Λιμεναρχείο της πόλης, το οποίο σήμερα στεγάζεται στο πιο άθλιο κτίριο της πόλης.
Τέλος, θα πρέπει να σχεδιαστούν τα καταστήματα του παραλιακού μετώπου, όπου θα στεγαστούν οι καφετέριες, τα εστιατόρια και τα λοιπά εμπορικά μαγαζιά.

Έτσι, η Αλεξανδρούπολη θα αποκτήσει σύγχρονες υποδομές και εμφάνιση, αντάξια της θέσης της, δηλαδή της πρώτης πόλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίπλα στα σύνορα με την Ασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου