Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Διπλή Τουρκική παραδοχή: είμαστε κατακτητές της περιοχής!

Παραδέχονται ανοιχτά πλέον οι Τούρκοι πως η σημερινή Τουρκία δεν αποτελεί την παραδοσιακή περιοχή προέλευσής τους, αλλά τόπο που κατέκτησαν, τόπο που ανήκε σε άλλους ανθρώπους, τους οποίους έσφαξαν και έδιωξαν. Γι’ αυτό τρέμουν στην σκέψη πως μια μέρα τα εδάφη αυτά θα είναι και πάλι ελεύθερα και οι Τούρκοι θα φύγουν (εάν επιζήσουν)…

Αρχικά, ο Τούρκος Υπουργός Τουρισμού Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε πως «η Αγία Σοφία ως αποτέλεσμα της κατάκτησης από τον Σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή, κατέστη τόπος λατρείας. Αργότερα με απόφαση ενός Υπουργικού συμβουλίου μετατράπηκε σε μουσείο. Αυτή την στιγμή δεν είναι στην επικαιρότητα μας, αλλά θέλω να δηλώσω πως κάτι τέτοιο (σ.σ. η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί) είναι το δικαίωμα της κατάκτησης από τον σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή».


Στη συνέχεια, το Σάββατο 26 Αυγούστου, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος σε μέγα πλήθος, γιόρτασε τα 946 χρόνια από τη Μάχη του Ματζικέρτ το 1071. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας μίλησε για την σημασία της νίκης των Οθωμανών κατά των Βυζαντινών.

Ο Ερντογάν «γιορτάζει» την νίκη αυτή, που ήταν η αφετηρία για την κατάκτηση της Μικράς Ασίας από τους προγόνους του, καλώντας τους Τούρκους να ακολουθήσουν τα χνάρια των προγόνων τους.

Η μάχη του Ματσικέρτ άνοιξε τον δρόμο για την κατάκτηση και την κυριαρχία επί της Μικράς Ασίας από τους Σελτζούκους Τούρκους του Σουλτάνου Αλπαρσλάν. Θυμίζουμε πως ο Ρωμανός Δ’ Διογένης νικήθηκε επειδή τον πρόδωσαν οι στρατηγοί του.

«Ναι πριν από 946 χρόνια μια Παρασκευή ο σουλτάνος Αλπαρσλάν με την νίκη του στο Ματζικέρτ έκανε το βήμα που θα έκανε την Ανατολία αιώνια πατρίδα μας. Είμαστε υπερήφανοι για τον πρόγονό μας που κρατώντας στο ένα χέρι την ερυθρή σημαία και στο άλλο τα πράσινα λάβαρα, μπήκε στην Ανατολία από το Ματζικέρτ και με δόξα, τιμή και νίκες βάδισε ως τα μέσα της Ευρώπης. Ο σουλτάνος Αλπαρσλάν όταν πέρασε μπροστά από τον στρατό του για να πολεμήσει, είχε πει πως «εάν πεθάνω αυτό το λευκό ρούχο μου ας γίνει το σάβανο μου, εάν όμως νικήσουμε το μέλλον είναι δικό μας». Πραγματικά αυτή η νίκη απέδωσε στο έθνος μας μια νέα πατρίδα, ένα νέο μέλλον. 4 μόλις χρόνια μετά από την νίκη στο Ματζικέρτ, το 1075 ανακηρύξαμε στην Νικομήδεια το πρώτο μας κράτος, το κράτος των Σελτζούκων της Ανατολίας» είπε ο Ερντογάν.

«Αυτοί που δεν καταλαβαίνουν τη μάχη του Ματζικέρτ δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί λέμε συνεχώς: ένα έθνος, μία σημαία, μία πατρίδα, ένα κράτος» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.



Ο Αύγουστος είναι ο μήνας που η Τουρκία γιορτάζει τα κατακτητικά της επιτεύγματα. Τη νίκη στο Ματζικέρτ το 1071 και την Μεγάλη Επίθεση, δηλαδή τις σφαγές των Ελλήνων από τον Μουσταφά Κεμάλ το 1922.

Η Τουρκία έχει θέσει συγκεκριμένους στόχους για το 2023 που θα εορταστούν τα 100 χρόνια της Τουρκικής Δημοκρατίας και το 2053 που θα εορταστούν τα 600 χρόνια από την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου