Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Διδασκαλία τζιχάντ και πολιτικής σε παιδική κατασκήνωση στην Τουρκία υπό την αιγίδα της κυβέρνησης!

Με σταθερά βήματα, η Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν μετατρέπεται σε ισλαμική «δημοκρατία». Η κυριαρχία του Ισλάμ στην καθημερινή ζωή γίνεται με τρόπο που θα πρέπει να θέσει την ΕΕ σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Cumhuriyet που μεταφέρει ο ιστότοπος Turkish Minute, το κυβερνόν κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Προέδρου Ερντογάν, φέρεται να διδάσκει σε ανήλικα παιδιά τζιχάντ και πολιτική, στην κατασκήνωση Fatih Sultan Mehmet στην Μερσίνα.

Μάλιστα, η όλη διαδικασία διατάχθηκε και υποστηρίχθηκε από το Τουρκικό Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού.

Στην κατασκήνωση, που διήρκησε από την 1η ως την 23η Ιουλίου, τα αγόρια που προέρχονταν από διάφορα μέρη της Τουρκίας, έλαβαν πολιτική και θρησκευτική εκπαίδευση και συναντήθηκαν με αξιωματούχους του κόμματος AKP και κληρικούς.

Ο Επαρχιακός Διοικητής Νεολαίας και Αθλητισμού της Μερσίνας Şaban Güneş δήλωσε πως η κατασκήνωση έγινε κατόπιν οδηγίας του Υπουργείου.

Ο αντιπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Aytuğ Atıcı που επισκέφτηκε την κατασκήνωση, άσκησε κριτική λέγοντας πως «ένα πολιτικό κόμμα δεν μπορεί να προσφέρει πολιτική εκπαίδευση σε παιδιά κάτω των 18 ετών» και πρόσθεσε πως τα παιδιά στην κατασκήνωση ανατρέφονταν για να γίνουν στρατιωτικοί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι κατασκηνώσεις μεταφέρθηκαν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού, υπό τον όρο να διατεθούν για τους νέους της Μερσίνας, αλλά δόθηκαν τελικά στην πτέρυγα Νεολαίας του κυβερνόντος κόμματος AKP.

Ως μέρος της διαμάχης που έχει ξεσπάσει εξαιτίας της εισόδου της διδασκαλίας στα Τουρκικά σχολεία της τζιχάντ ή του ιερού πολέμου, ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος AKP δήλωσε πως είναι ανώφελο να διδάσκεις μαθηματικά σε ένα παιδί που δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της τζιχάντ.

Αν η Τουρκία συνεχίσει έτσι, σύντομα θα μετατραπεί σε μια νέα Σαουδική Αραβία, που δεν θα διαθέτει πετρέλαιο, αλλά πανίσχυρη πολεμική βιομηχανία…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου