Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Το Βερολίνο ζητά αντίποινα κατά των «παράνομων» Αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας!

Μόλις θίχτηκαν τα συμφέροντα της Γερμανίας σε σχέση με τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, το Βερολίνο αντέδρασε εντονότατα κατά των ΗΠΑ. Όταν όμως πριν 3 χρόνια θίγονταν τα Ελληνικά συμφέροντα (πωλήσεις γεωργικών προϊόντων και αγορά απαραίτητου στρατιωτικού υλικού), το Βερολίνο αδιαφόρησε! Αυτή είναι η ΕΕ που μας υποσχέθηκαν;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του RT, αξιωματούχοι στις Βρυξέλες υποστηρίζουν πως τα νέα μέτρα κατά της Ρωσίας που θέλουν να επιβάλουν οι ΗΠΑ, παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Έτσι, οι Βρυξέλες εξετάζουν τη λήψη αντίμετρων, δήλωσε εχθές η Γερμανίδα Υπουργός Οικονομίας.

«Θεωρούμε πως αυτό (οι κυρώσεις) είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο, καθαρά και απλά» δήλωσε η Brigitte Zypries στις εφημερίδες του Funke Mediengruppe.

«Φυσικά, δεν επιθυμούμε εμπορικό πόλεμο. Αλλά είναι σημαντικό πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναζητά αντίμετρα» πρόσθεσε η Brigitte Zypries.

Σύμφωνα με την Γερμανίδα Υπουργό «οι Αμερικανοί δεν μπορούν να τιμωρήσουν τις Γερμανικές εταιρείες επειδή λειτουργούν οικονομικά σε άλλη χώρα».

Φυσικά, οι πάντες (ΕΕ και ΗΠΑ) απαγόρεψαν πριν 3 χρόνια στις Ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες να εκτελέσουν τα συμβόλαια που είχαν με τη Ρωσία και να εξάγουν τα Ελληνικά γεωργικά προϊόντα, φέρνοντας πολύτιμο συνάλλαγμα στην χρεοκοπημένη Ελλάδα.

Αυτή τη φορά όμως, θίγονται τα συμφέροντα της μεγάλης και πλούσιας Γερμανίας και όχι της μικρής και φτωχής Ελλάδας. 


Συγκεκριμένα, είναι πιθανό να υπάρξουν προβλήματα στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, που θα φέρει περισσότερο Ρωσικό αέριο στην Γερμανία, μέσω θαλάσσης.

Οι νέες Αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας έτυχαν δριμείας κριτικής από τον Αυστριακό Καγκελάριο Christian Kern και τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών Sigmar Gabriel.

«Θεωρούμε πως είναι απολύτως απαράδεκτο μία απόφαση (κυρώσεων) να απαιτεί από τους Ευρωπαίους να παρατήσουν το Ρωσικό φυσικό αέριο, ώστε στη θέση του να πουληθεί Αμερικανικό (LNG), σε υψηλότερη τιμή» είπε ο Sigmar Gabriel από το Κράσνονταρ σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt.

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του τις προηγούμενες ημέρες είχε πει πως «η προμήθεια ενέργειας στην Ευρώπη είναι υπόθεση της Ευρώπης και όχι των ΗΠΑ».

Σύμφωνα με το Bloomberg, η απόφαση των ΗΠΑ λέει πως «η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να έχει ως προτεραιότητα τις εξαγωγές ενέργειας, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τους Αμερικανούς, να βοηθήσει τους συμμάχους και τους εταίρους των ΗΠΑ και να ενδυναμώσει την Αμερικανική εξωτερική πολιτική».

Τον Ιούνιο, έφτασε στην Πολωνία το πρώτο πλοίο με Αμερικανικό LNG. Μιλώντας τον Ιούλιο από την Βαρσοβία ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πει:
«Είμαστε δεσμευμένοι να διασφαλίσουμε την πρόσβασή σας σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας, ώστε η Πολωνία και οι γείτονές της να μην καταστούν ξανά όμηροι ενός μόνο προμηθευτή».

Επίσης, ο Πολωνός Πρόεδρος Andrzej Duda είχε εκφράσει την ελπίδα πως η χώρα του θα γίνει ο πανευρωπαϊκός προμηθευτής Αμερικανικού LNG.

Όταν τσακώνονται οι «μεγάλοι» οι «μικροί» παρακολουθούν. Αυτό υποτίθεται θα το άλλαζε η ΕΕ, στην οποία όλοι, μικροί και μεγάλοι, θα είχαν την ίδια φωνή…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου