Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Οργή Γιούνκερ στο Ευρωκοινοβούλιο: «Αυτό είναι γελοίο»

Την απογοήτευσή και την οργή του, εξέφρασε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για το γεγονός ότι ελάχιστα από αυτά αποφάσισαν να παραστούν σήμερα το πρωί στην ολομέλεια, για τον απολογισμό της προεδρίας της Μάλτας.

Στην άδεια αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου στα Στρασβούργο, στην οποία ήταν παρόντες λιγότεροι από 30 ευρωβουλευτές, ο Ζ.Κ. Γιούνκερ, αντί απολογισμού της προεδρίας, είπε με έντονο ύφος: «αυτό που συμβαίνει σήμερα το πρωί είναι γελοίο».

Ο Ζ.Κ.Γιούνκερ κατηγόρησε τους απόντες ευρωβουλευτές για έλλειψη σεβασμού προς τις προεδρίες των μικρών χωρών και σημείωσε ότι δεν πρόκειται να παρευρεθεί ξανά σε συνεδρίαση με άδεια έδρανα.

Τελικά,  επαίνεσε την προεδρία της Μάλτας για το τελευταίο εξάμηνο, αλλά δεν διάβασε το κείμενο του απολογισμού.

Ο διάλογος του Προέδρου της Κομισιόν με τον Πρόεδρο του ΕΚ, που έσπευσε να τον εγκαλέσει έχει ως εξής:

Γιούνκερ: «Αυτό εδώ σήμερα είναι γελοίο. Θα ήθελα να καλωσορίσω το γεγονός ότι κάνατε τον κόπο να εμφανιστείτε τόσο νωρίς, αλλά υπάρχουν το πολύ 30 μέλη του κοινοβουλίου παρόντα στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, κάτι που αποδεικνύει μόνο το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν είναι σοβαρό για αυτό το θέμα. Αν δεν ήταν ο κύριος Μουσκάτ και ήταν ο κ. Μακρόν ή η κ. Μέρκελ η αίθουσα θα ήταν γεμάτη».

Ταγιάνι: «Θα σας παρακαλούσα κύριε Πρόεδρε να δείχνετε περισσότερο σεβασμό, μπορείτε να μας κριτικάρετε, αλλά η Κομισιόν δεν ελέγχει το κοινοβούλιο, το κοινοβούλιο ελέγχει την Κομισιόν».

Γιούνκερ: «Σήμερα βρίσκονται εδώ μόνο ελάχιστα μέλη του ΕΚ για να ελέγξουν την Κομισιόν. Είστε γελοίοι. Ήθελα να τιμήσω τη μαλτέζικη προεδρία».

Ταγιάνι: «Σας παρακαλώ να αλλάξετε τη γλώσσα σας».

Γιούνκερ: «Δεν θα ξανάρθω σε τέτοια συνεδρίαση. Το ΕΚ πρέπει να σέβεται και τις προεδρίες των μικρών χωρών κάτι που το ΕΚ σήμερα δεν κάνει».

Το περιστατικό κατέδειξε το τι συμβαίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κατέδειξε ποιοι έχουν «αξία» και ποιοι «κυβερνάνε» την Ευρώπη.

Η Ευρώπη δεν αποτελείται πλέον από 27 ισότιμα μέλη, αλλά από 4-5 που επιβάλλουν τη θέλησή τους στα υπόλοιπα 22-23.

Αυτά είδαν και κατανόησαν οι Βρετανοί και έπαψαν να αποτελούν το 28 μέλλος, για να γλυτώσουν!

Αν δεν αλλάξει σύντομα η επικρατούσα απαράδεκτη κατάσταση επικυριαρχίας των λίγων οικονομικά ισχυρών στην ΕΕ, τότε σύντομα και άλλοι θα ακολουθήσουν την Βρετανία, αναζητώντας τη λύτρωση έξω από την τυραννική και άδικη ΕΕ.



Με πληροφορίες από τα Express.uk και Newsit.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου