Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Η Γερμανία κέρδισε 1,34 δισ. ευρώ από τόκους σε βάρος της Ελλάδας!

«Οι Γερμανοί είναι φίλιοι μας» έλεγε στην Ελληνική ταινία ο δοσίλογος συνεργάτης των κατακτητών Γερμανών το 1942. Φαίνεται πως και πάλι οι Γερμανοί «είναι φίλοι μας» και κερδίζουν από την χρεωκοπία μας δισεκατομμύρια!

Σύμφωνα με το Euractiv που επικαλείται την Γαλλική La Tribune και την Γερμανική Suddeutsche Zeitung από το 2009 και τα «προγράμματα διάσωσης» της Ελλάδας, η Γερμανία κέρδισε από τόκους που πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι 1,34 δισ. ευρώ! Μάλιστα, τα στοιχεία δημοσιεύτηκαν από το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών!

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η Γερμανική Επενδυτική Τράπεζα KfW κέρδισε 393 εκατομμύρια ευρώ από τόκους για δάνειο 15,2 δισεκατομμυρίων που χορήγησε στην Ελλάδα το 2010. Μεταξύ του 2010 και του 2012, από την αγορά Ελληνικού κρατικού χρέους από τις κεντρικές τράπεζες, η Bundesbank κέρδισε 952 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με το RT η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κέρδισε το 2016 περισσότερο από 1,1 δισ. σε τόκους από δάνειο 20 δισ. προς την Ελλάδα!

Οι χώρες μέλη της ευρωζώνης συμφώνησαν να επιστρέψουν τα κέρδη τους στην Ελλάδα, ως ένδειξη αλληλεγγύης και ομοψυχίας μεταξύ εταίρων στην ΕΕ.

Αλλά η επιχείρηση επιστροφής των κερδών σταμάτησε το 2015 για πολιτικούς λόγους, σύμφωνα με την Γαλλική εφημερίδα Les Echos, κυρίως εξαιτίας τριβών μεταξύ της νέας κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και της Τρόικα.

«Μπορεί να είναι νόμιμο το πώς διαχειρίζεται η Γερμανία την κρίση στην Ελλάδα. Δεν είναι όμως νόμιμο από πλευράς ηθικής και αλληλεγγύης» δηλώνει ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής των Πρασίνων της Γερμανίας Sven Christian Kindler.

«Ο τόκος που κερδήθηκε πρέπει επιτέλους να επιστραφεί στην Ελλάδα. Δεν μπορεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να θέλει να ανορθώσει τον Γερμανικό προϋπολογισμό με τον τόκο από την Ελλάδα» υποστηρίζει ο ειδικός για την Bundestag των Πρασίνων του Ευρωκοινοβουλίου Manuel Sarrazin.

Με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και των μέτρων λιτότητας που απαίτησαν οι δανειστές, η Ελλάδα ήλπιζε πως θα ξεκινούσε η επιστροφή των κερδών. Παρόλη την Ελληνική προσπάθεια και την εφαρμογή σκληρότερων μέτρων από αυτά που ζητήθηκαν και παρόλο που η Ελλάδα πέτυχε στόχους ανώτερους από τους προβλεπόμενους, η Γερμανία συνεχίζει μέχρι σήμερα να αρνείται να μαλακώσει την στάση της.

Η Γερμανία και ειδικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αρνείται να διαγραφεί μέρος του Ελληνικού χρέους και το ΔΝΤ διαβλέποντας πως το Ελληνικό χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο, αρνείται πλέον να συνεισφέρει οικονομικά στην «διάσωση» της Ελλάδας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ελληνικός λαός πληρώνει όχι μόνο τα λάθη αυτών που κυβέρνησαν την Ελλάδα από το 1974 μέχρι σήμερα, αλλά πληρώνει και τα λάθη των δήθεν «ειδικών» του ΔΝΤ και της ΕΕ που δήθεν προσπαθούν να σώσουν την Ελλάδα, ενώ αποδείχθηκε πως προσπαθούν να σώσουν τις ξένες τράπεζες και τα τερατουργήματα που καταρρέουν και λέγονται ευρώ και Ευρωπαϊκή (δήθεν) Ένωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου