Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Η Νορβηγία σχεδιάζει την απαγόρευση της μπούρκας και του νικάμπ στα σχολεία και τα πανεπιστήμια

Η κυβέρνηση της Νορβηγίας σχεδιάζει την πλήρη απαγόρευση των Μουσουλμανικών καλυμμάτων προσώπου στα νηπιαγωγεία, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Νορβηγία αποτελεί την πιο πρόσφατη χώρα που θα επιβάλει περιορισμούς στην μπούρκα και το νικάμπ, τόσο στα παιδιά όσο και στις ενήλικες γυναίκες.

Στην απαγόρευση της μπούρκας και του νικάμπ έχουν ήδη προχωρήσει η Γαλλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία και το ομόσπονδο Γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας.

«Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως ο νόμος θα εγκριθεί από το κοινοβούλιο» δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Torbjoern Roe Isaksen.

«Το κάλυμμα του προσώπου με μποόυρκα ή νικάμπ δεν ανήκει στα Νορβηγικά σχολεία. Η δυνατότητα της επικοινωνίας αποτελεί βασική αξία» δήλωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης Per Sandberg.

Ο Υπουργός τόνισε πως οι εργαζόμενες που θα συνεχίσουν να φοράνε το κάλυμμα στο πρόσωπο θα έρθουν αντιμέτωπες με την απόλυση, ενώ οι φοιτήτριες μπορεί να αποβληθούν από το Πανεπιστήμιο.

Τον Μάιο, η κυβέρνηση της Αυστρίας ψήφισε νόμο που κατέστησε παράνομη την κάλυψη του προσώπου με μπούρκα στις γυναίκες και την διάδοση του Κορανίου σε δημόσιους χώρους.



Διαβάστε επίσης:

Αυστρία: νόμος υποχρεωτικής ενσωμάτωσης μεταναστών και απαγόρευσης μπούρκας

Υπό διωγμό η μπούρκα και το μπουρκίνι;

Πρόταση για απαγόρευση της μπούρκας και του νικάμπ από τη Μέρκελ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου