Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Αυστρία: νόμος υποχρεωτικής ενσωμάτωσης μεταναστών και απαγόρευσης μπούρκας

Έναν αμφιλεγόμενο νόμο ενσωμάτωσης των μεταναστών στην κοινωνία της Αυστρίας υπέγραψε ο Πρόεδρος της χώρας. Ο νόμος θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Οκτώβριο και προβλέπει την επιβολή προστίμου στις γυναίκες που φοράνε μπούρκα και την απώλεια των προνομίων των μεταναστών, εάν αυτοί αποτύχουν στα μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του RT στον Αυστριακό νόμο αναφέρεται πως «όσοι δεν είναι προετοιμασμένοι να αποδεχτούν τις Διαφωτιστικές αξίες θα πρέπει να εγκαταλείψουν την χώρα μας και την κοινωνία μας».

Οι γυναίκες που θα φορούν τα Ισλαμικά καλύμματα – είτε μπούρκα είτε νικάμπ – σε δημόσιους χώρους θα έρχονται αντιμέτωπες με πρόστιμο ύψους 150 ευρώ.

Γενικά, οι νεοφερμένοι που αναμένουν να μείνουν στην Αυστρία, θα χρειάζεται να εγγραφούν σε «μαθήματα ενσωμάτωσης» διάρκειας 12 μηνών, που περιλαμβάνουν την εκμάθηση της Γερμανικής γλώσσας, εάν επιθυμούν να λαμβάνουν κοινωνικά επιδόματα.

Θα τους απαγορευτεί επίσης να διαδίδουν εμπρηστικό και ριζοσπαστικό υλικό (δηλαδή προπαγανδιστικό ισλαμικό υλικό), ενώ θα υπάρξει προτροπή για ένταξη στον εθελοντισμό προτού τους χορηγηθεί άδεια εργασίας. Έτσι θα προετοιμαστούν καλύτερα για τις συνθήκες εργασίας και την ζωή στην Αυστρία.

Περισσότεροι από 90.000 χιλιάδες άνθρωποι έφτασαν στην Αυστρία από το 2015, στην πλειοψηφία τους Μουσουλμάνοι, με καταγωγή εκτός Ευρώπης.

Η Γαλλία ήταν η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που από το 2010 απαγόρευσε την μπούρκα και επέβαλε πρόστιμο 150 ευρώ, ενώ και άλλες χώρες ακολούθησαν την ίδια πολιτική, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, που απαγόρευσε την μπούρκα στους δημοσίους υπαλλήλους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου