Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Ξεκινούν οι εργασίες της λέσχης Bilderberg 2017: τα θέματα οι συμμετέχοντες

Πολλοί από τους ισχυρότερους ανθρώπους του πλανήτη συγκεντρώθηκαν για την ετήσια συνεδρίαση της λέσχης Bilderberg. Η συνάντηση γίνεται στην Chantilly της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, μόλις 50 χιλιόμετρα από τον Λευκό Οίκο.

Στην συνεδρίαση θα λάβουν μέρος 131 άνθρωποι. Από την Ελλάδα θα δώσουν το παρόν ο διευθύνων σύμβουλος της τσιμεντοβιομηχανίας TITAN, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Καθημερινή, Αλέξης Παπαχελάς.

Πολλά ανώτερα στελέχη του Λευκού Οίκου θα παραστούν στην τετραήμερη συνάντηση. Μεταξύ αυτών θα είναι ο Υπουργός Εμπορίου Wilbur Ross, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας HR McMaster και ο βοηθός του Προέδρου Christopher Liddell.

Τα θέματα που θα συζητηθούν (και ανακοινώθηκαν) είναι:

1. Η κυβέρνηση Τραμπ: έκθεση προόδου
2. Διατλαντικές σχέσεις: επιλογές και σενάρια
3. Η διατλαντική αμυντική συμμαχία: σφαίρες, bytes και δολάρια
4. Η κατεύθυνση της ΕΕ
5. Μπορεί να επιβραδυνθεί η παγκοσμιοποίηση;
6. Δουλειές, εισόδημα και μη πραγματοποιήσιμες προσδοκίες
7. Ο πόλεμος στην πληροφόρηση (σ.σ. πληροφορική)
8. Γιατί αναπτύσσεται ο λαϊκισμός;
9. Η Ρωσία στην διεθνή τάξη
10. Η Εγγύς Ανατολή
11. Πυρηνικός πολλαπλασιασμός
12. Κίνα
13 Τρέχοντα θέματα

Αυτή είναι η 65η συνάντηση της μυστικοπαθούς λέσχης που πρωτοσυνεδρίασε το 1965. Οι ιδρυτές της λέσχης ήταν ο Denis Healey, ο Joseph Retinger, ο David Rockefeller και ο Πρίγκιπας Bernhard της Ολλανδίας.

Όπως ανακοινώθηκε, η συνεδρίαση «σχεδιάστηκε για να προωθηθεί ο διάλογος μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής». Κάθε χρόνο, στη συνεδρίαση συμμετέχουν άνθρωποι από την πολιτική, την οικονομία, τα ΜΜΕ και τα Πανεπιστήμια. Περίπου τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων προέρχονται από την Ευρώπη και το ένα τρίτο από την Βόρειο Αμερική.

Στη σύνοδο συμμετέχουν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, οι γερουσιαστές Tom Cotton και Lindsey Graham και ο πρέσβης της Κίνας στις ΗΠΑ Cui Tiankai.

Περιβόητη είναι η έλλειψη πληροφοριών για το τι συμβαίνει κατά τις συνεδριάσεις, που είναι κλειστές για το κοινό και τους δημοσιογράφους. Όλα γίνονται κάτω από τον κανόνα πως οι συμμετέχοντες είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες που έμαθαν, αλλά χωρίς να αποκαλύψουν την ταυτότητα αυτών που τους μετέφεραν τις πληροφορίες ή τις ιδέες. Επίσης, δεν υπάρχουν σημειώσεις ή πρακτικά των συνεδριάσεων.

Κανείς δεν μπορεί να εξαγοράσει την συμμετοχή του στη λέσχη. Συμμετέχουν μόνο όσοι προσκαλούνται. Οι συνοδοί των προσκεκλημένων δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, ενώ ποτέ η λέσχη δεν συνεδριάζει στο ίδιο ξενοδοχείο για δεύτερη φορά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου