Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Σε εκδήλωση με σημαίες της ανεξάρτητης «Δυτικής Θράκης» ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιλχάν Αχμέτ

Σε εκδήλωση στην Προύσα της Τουρκίας βρέθηκε και μίλησε ο βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κ. Αχμέτ Ιλχάν. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος «Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» που έχει αλυτρωτικές βλέψεις για την περιοχή. Ποια θέση θα πάρει η κ. Φώφη Γεννηματά;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Φωνή της Ροδόπης και τις φωτογραφίες που δημοσίευσε από την εκδήλωση, πολλά ερωτηματικά εγείρονται για τη συμμετοχή του βουλευτή Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Αχμέτ Ιλχάν στην εκδήλωση που πραγματοποίησε την Τρίτη 2 Μαΐου στην Προύσα Τουρκίας ο Σύλλογος «Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης».

Πέραν της έμμεσης (και όχι μόνο) αναγνώρισης  τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα από τον βουλευτή Ροδόπης, ο ίδιος με την παρουσία του στην εκδήλωση αυτή φαίνεται πως ταυτίζεται ή αποδέχεται τουλάχιστον τις επεκτατικές – «αλυτρωτικές» βλέψεις του συγκεκριμένου Συλλόγου για την περιοχή της Θράκης.

Σε μια αίθουσα στολισμένη με τις σημαίες της ανεξάρτητης «Τουρκικής Δημοκρατίας Δυτικής Θράκης» δίπλα σε αυτές της Τουρκίας, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ στο σύντομο χαιρετισμό του εξήρε μάλιστα ούτε λίγο ούτε πολύ τους διοργανωτές για την σημαντική αυτή εκδήλωση.

Ο ίδιος σίγουρα θα πρέπει να απαντήσει πλέον ποιο ακριβώς νόημα είχε η παρουσία του εκεί σαν βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου και αν αποδέχεται τη σημαία της «ανεξάρτητης Θράκης» ενώ θέση οφείλει να πάρει και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Φώφη Γεννηματά για τη συμμετοχή του βουλευτή του κόμματός της σε εκδήλωση ενός ανθελληνικού συλλόγου.

Εκτός του κ. Ιλχάν Αχμέτ παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρώην Δήμαρχος Αρριανών κ. Ιμπραήμ Σερήφ.

Για το θέμα μπορείτε να διαβάσετε και στο tourkikanea που αποκαλύπτει πολλά τέτοια θέματα!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου