Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Μεγάλη αύξηση των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών στα νησιά

Συνολικά, 1029 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες έφτασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου τον Απρίλιο και 206 τον Μάιο, προερχόμενοι από την Τουρκία.

Η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας μπορεί να είναι ακόμη σε ισχύ, οι δουλέμποροι όμως εκμεταλλεύονται την δίψα των Ασιατών και των Αφρικανών για άφιξη στην δήθεν γη της επαγγελίας (Ευρώπη) και συνεχίζουν να μεταφέρουν παράνομα στα Ελληνικά νησιά όποιον πληρώνει αδρά.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, 1029  πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες έφτασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου τον Απρίλιο. Οι παράνομες αφίξεις συνεχίστηκαν και τον Μάιο, με ακόμη 206 αφίξεις. Την Δευτέρα και την Τρίτη, 116 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες έφθασαν στη Χίο (οι 57 εντοπίστηκαν στην νησίδα Βάτος), ενώ την Τετάρτη κα την Πέμπτη, 90 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες έφθασαν σε Λέσβο (25 στην ακτή Λαγκάδα και 65 στην περιοχή του αεροδρομίου της Μυτιλήνης) και ένας έφτασε στη Χίο.

Το Λιμενικό εντόπισε και συνέλαβε 2 διακινητές που προσπαθούσαν να διαφύγουν προς την Τουρκία, καθώς επίσης και τρεις Ουκρανούς (έναν 40χρονο, έναν 21χρονο και μια 27χρονη), που κατηγορούνται ως διακινητές. Όπως πρόεκυψε, οι τρεις Ουκρανοί είχαν προσαράξει το ιστιοφόρο σκάφος τους, με νηολόγιο Λονδίνου, σε βραχώδη ακτή της νησίδας Βάτος, στην προσπάθειά τους να αποβιβάσουν τους επιβαίνοντες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βορείου Αιγαίου, στα νησιά σε καταυλισμούς και άλλες δομές σήμερα βρίσκονται συνολικά 8.600 άτομα. Από αυτά, 3030 βρίσκονται στη Λέσβο, 3852 βρίσκονται στη Χίο και 1718 βρίσκονται στη Σάμο.



Με πληροφορίες από την Καθημερινή και το Militaire

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου