Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Αποχωρούν οι Αμερικανοί από την βάση του Ιντσιρλίκ

Αποχωρούν οι Αμερικανοί από τη βάση του ΝΑΤΟ στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας. Για το λόγο αυτό, ήδη κατασκευάζουν άλλες βάσεις στη βόρεια Συρία!

Όπως γράφει η Ισραηλινή ιστοσελίδα Debka, πολλές Αμερικανικές ομάδες μηχανικών εργάζονται επί εικοσιτετραώρου βάσεως για να χρίσουν μια νέα αεροπορική βάση στην βόρεια Συρία, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής άλλων τεσσάρων, που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Αυτό γίνεται επειδή στη κυβέρνηση του Ντόλαντ Τραμπ επιθυμούν να αποσύρουν τις Αμερικανικές δυνάμεις από τη βάση του Ιντσιρλίκ της Τουρκίας, που χρησιμοποιούν από το 2002.

Η κύρια νέα βάση αναμένεται να είναι στην Tabqa που βρίσκεται μόλις 40km δυτικά της «πρωτεύουσας» του Ισλαμικού Κράτους, τη Ράκκα. Οι άλλες βάσεις θα είναι στην Hajar, το Qamishli και το Kobani, πολύ κοντά στο Χαλέπι, που βρίσκεται στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Η ολοκλήρωση όλων των βάσεων, θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να αναπτύξουν στην περιοχή διπλάσια αεροπλάνα και ελικόπτερα από αυτά που έχουν σήμερα στη Συρία οι Ρώσοι.

Η βάση στην Tabqa σχεδιάστηκε για να στεγάσει 2.500 Αμερικανούς στρατιωτικούς, που σήμερα βρίσκονται στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας.

Σημειώνεται πως και η Γερμανική αεροπορία επιθυμεί να αποχωρήσει από την βάση του Ιντσιρλίκ και γι’ αυτό εξετάζει διάφορες τοποθεσίες, όπως η Κύπρος και η Ιορδανία.

Οι Γερμανοί επιθυμούν να εγκαταλείψουν την Τουρκία εξαιτίας των κακών σχέσεων που υπάρχουν τελευταία με την Τουρκία, ενώ οι Αμερικανοί θέλουν να παγώσουν τις σχέσεις με τον Ταγίπ Ερντογάν και τη συνεργασία με τον Τουρκικό στρατό.

Ο σκοπός της δημιουργίας 5 Αμερικανικών βάσεων στη Συρία έχει να κάνει με την υλοποίηση της πρόθεσης του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για:
α. καταπολέμηση της Ισλαμικής τρομοκρατίας,
β. την παρεμπόδιση της πρόσβασης του Ιράν στην Συρία,
γ. τη δημιουργία ασφαλών περιοχών για τους Κούρδους του PYD-YPG από τον Τουρκικό στρατό.



Διαβάστε επίσης:
Η Γερμανία αναζητά εναλλακτικές για αποχώρηση από τη βάση του Ιντσιρλίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου