Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Ο στρατός των 34.000 Αράβων και του ΝΑΤΟ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι μύθος και προπαγάνδα!

Οι ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας και των Εμιράτων, δεν πρόκειται να στείλουν ποτέ τους στρατιώτες τους στο πεδίο της μάχης στη Συρία ή το Ιράκ, επειδή φοβούνται πως οι στρατιώτες τους θα λιποτακτήσουν και θα ενταχθούν στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, υποστηρίζει ο Peter Ford, πρώην πρέσβης της Βρετανίας στην Συρία και το Μπαχρέιν.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απευθύνθηκε την περασμένη Κυριακή στους 55 ηγέτες χωρών με Μουσουλμανικό πληθυσμό κατά την σύνοδο Αράβων-Ισλαμιστών και ΗΠΑ, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Η Ουάσιγκτον και οι χώρες της μέσης Ανατολής υπέγραψαν συμφωνία που υπόσχεται την παροχή επιπλέον στρατιωτών για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους. Η συμφωνία προβλέπει την δημιουργία δύναμης 34.000 στρατιωτών, που θα σταλούν στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, εάν χρειαστεί.

Για το θέμα αυτό διαβάστε στον σύνδεσμο:
Συμφωνία ΗΠΑ και 55 μουσουλμανικών κρατών για δημιουργία δύναμης 34.000 στρατιωτών για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους

Το RT ρώτησε ειδικούς αναλυτές για το εάν πρόκειται η δύναμη αυτή των 34.000 στρατιωτών να χρησιμοποιηθεί;

Ο Peter Ford, πρώην πρεσβευτής της Βρετανίας στην Συρία και το Μπαχρέιν είπε πως το εγχείρημα αποτελεί «μύθο». Κατά την άποψή του, οι ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας και των Εμιράτων «δεν μπορούν να υπολογίζουν στην αφοσίωση των στρατιωτών τους»!!!

«Αποτελεί συμβολική χειρονομία ώστε ο Τραμπ να δείξει καλός στα μάτια των Αμερικανών και στα Δυτικά ΜΜΕ. Ας είμαστε ρεαλιστές: η επίσκεψη αυτή δεν είχε να κάνει με την προώθηση της μάχης κατά της τρομοκρατίας, ή για την προώθηση της ειρήνης στην Μέση Ανατολή. Η επίσκεψη έγινε για να αποκτήσει ο Τραμπ κάποιο κύρος μετά τα εσωτερικά χτυπήματα που δέχεται στην Ουάσιγκτον. Πρόκειται για συμβολικές χειρονομίες, βλέποντάς τον να χορεύει με τους Σαουδάραβες» είπε ο Peter Ford.

Το ταξίδι στην Σαουδική Αραβία «σχεδιάστηκε για να αποκατασταθεί η εικόνα του Τραμπ» υποστηρίζει ο Peter Ford και προσθέτει πως «αν ήταν σοβαρός, στον μεγάλο του λόγο εχθές, θα ακούγαμε κάποια αναγνώριση για τις δύο χώρες, που κάνουν τα πάντα στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους. Αυτές είναι οι κυβερνήσεις του Ιράκ και της Συρίας. Αλλά ο Τραμπ δεν αναγνώρισε τις προσπάθειες των χωρών αυτών και προσπάθησε να εμφανίσει το Ιράν ως την μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή, ενώ αυτό είναι καταφανής παραμόρφωση, καθώς δεν υπήρξε ούτε μία στιγμή που ο Τραμπ θα μπορούσε να αποδείξει Ιρανικής έμπνευσης τρομοκρατία στην Δύση».

Η ανεξάρτητη δημοσιογράφος Rania Khalek είπε πως ήταν πολύ περίεργη αυτή η «στρατιωτική δύναμη» που θα χρησιμοποιηθεί στο Ιράκ και τη Συρία, καθώς πολλές από τις χώρες που αναμένεται να συμβάλουν στην δημιουργία της «ειδικά η Σαουδική Αραβία, έχουν επενδύσει πολλά χρήματα υπέρ των εξτρεμιστικών οργανώσεων στο Ιράκ και τη Συρία».

«Αυτές οι χώρες είναι στην πραγματικότητα υπεύθυνες για το πρόβλημα του εξτρεμισμού, το οποίο καλούνται τώρα να πολεμήσουν» συμπλήρωσε η Rania Khalek.

Η δημοσιογράφος δεν απέκλεισε την πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί αυτή η δύναμη κατά του Ιράν, που είχε αποκλειστεί από τη σύνοδο και επανειλημμένα δέχτηκε φραστικές επιθέσεις από τους ομιλούντες.

«Όλη η σύνοδος βασίστηκε όχι μόνο στην πώληση όπλων, αλλά και στην απομόνωση του Ιράν. Διοργανώνεται μία σύνοδος που βασίζεται στην κατανόηση Αμερικανών και Αράβων Ισλαμιστών και αποκλείεται το Σιιτκό Ιράν, ενώ το ακροατήριο αποτελείται από Σουνίτες Άραβες. Το μήνυμα είναι σαφές. Πρόκειται για την απομόνωση του Ιράν και την αποστολή μηνύματος στο Ιράν πως όλοι είναι εναντίον του» τόνισε στο RT η Rania Khalek.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου