Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Πάνω από 100 οι νεκροί από τις μάχες με το Ισλαμικό Κράτος στις Φιλιππίνες

Ο αριθμός των νεκρών στις Φιλιππίνες κατά τη διάρκεια των μαχών με το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Marawi στο νησί Μιντανάο, ξεπέρασαν τους 100, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 27 πολίτες και 61 τρομοκράτες.

Ταυτόχρονα, τουλάχιστον 2000 πολίτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην πόλη Marawi που έχει καταλάβει σε μεγάλο μέρος η οργάνωση Maute που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος. Η πόλη είχε πληθυσμό 200.000 ατόμων, οι περισσότεροι από τους ποίους έχουν φύγει προς την γειτονική πόλη Iligan.

Οι αρχές φοβούνται όμως πως μεταξύ των πολιτών βρίσκονται και Ισλαμιστές τρομοκράτες και στην προσπάθειά τους να μην εξαπλωθούν οι συγκρούσεις και σε άλλες πόλεις, συνέλαβαν αρκετούς τζιχαντιστές.



Όπως έχει γίνει γνωστό, οι τρομοκράτες σκοτώνουν χωρίς έλεος όσους πιστεύουν πως προδίδουν την πίστη τους! Μεταξύ των θυμάτων είναι κα 8 άνδρες που βρέθηκαν να έχουν πυροβοληθεί στο κεφάλι. Σύμφωνα με τους ντόπιους, επρόκειτο για πολίτες που εργάζονταν φυτείες ρυζιού και σε ένα ιατρικό κολέγιο και είχαν επιχειρήσει να φύγουν από την πόλη. Το σημείωμα που βρέθηκε πάνω σε ένα από τα θύματα, έγραφε πως εκτελέστηκαν επειδή «είχαν προδώσει την πίστη τους». Σε άλλο σημείο της πόλης, κοντά στο Πανεπιστήμιο, βρέθηκαν τα σώματα τεσσάρων ανδρών, τριών γυναικών και ενός παιδιού.


Από τον στρατό των Φιλιππίνων ανακοινώθηκε πως 61 τρομοκράτες έχασαν τη ζωή τους. Οι τρομοκράτες φαίνεται πως είναι εξασθενημένοι σε σχέση με τις πρώτες ημέρες, καθώς εικάζεται πως τους τελειώνουν τα πυρομαχικά και τα τρόφιμα.

Όπως έγινε γνωστό, οι στρατός διέσωσε τουλάχιστον 124 άτομα που είχαν παγιδευτεί στην πόλη, ενώ συνεχώς λαμβάνονται μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων για περισσότερους παγιδευμένους σε διάφορα σημεία της πόλης.

Ο εκπρόσωπος του στρατού των Φιλιππίνων έκανε γνωστό πως κατά τις μάχες με τους Ισλαμιστές τρομοκράτες, αυτοί δεν είναι μόνο Φιλιππινέζοι, αλλά και Ινδονήσιοι και Μαλαισιανοί!

Ο Πρόεδρος της χώρας Duerte, δήλωσε πως αν δεν καταφέρει να φέρει την ηρεμία στην χώρα, θα παραιτηθεί ώστε να αναλάβει κάποιος που θα μπορέσει.



Με πληροφορίες από το Reuters και το RT

Διαβάστε επίσης:
Απόβαση του Ισλαμικού Κράτους στις Φιλιππίνες
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου