Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Στο Ισραήλ Τούρκος αξιωματούχος για να διαμαρτυρηθεί για τον East Med

Άρον-άρον τρέχει στο Ισραήλ Τούρκος αξιωματούχος για να διαμαρτυρηθεί για την συμφωνία Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας – Ιταλίας για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου East Med.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ισραήλ, ο Τούρκος αξιωματούχος αναμενόταν να φτάσει στο Ισραήλ σήμερα Τρίτη. Θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Τούρκου αξιωματούχου μετά την κρίση που ξέσπασε στις σχέσεις των δύο χωρών τον Μάιο του 2010, όταν Ισραηλινοί κομάντος κατέλαβαν βίαια τον Τουρκικό στολίσκο που κατευθυνόταν στη Γάζα.

Οι Ισραηλινοί εκτιμούν πως ο Τούρκος αξιωματούχος θα προσπαθήσει να μεταπείσει την Ισραηλινή κυβέρνηση κα να μην κατασκευαστεί ο αγωγός East Med και θα ζητήσει να κατασκευαστεί ο αγωγός που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο στην Τουρκία. Το πρόβλημα όμως βρίσκεται στο ότι ο αγωγός αυτός θα πρέπει να περάσει είτε από την Κύπρο είτε από την ΑΟΖ της Κύπρου, η οποία πιθανότατα δεν θα δεχτεί. Επίσης, η συμφωνία των τεσσάρων χωρών είναι δεσμευτική και αποτρέπει την κατασκευή επιπλέον αγωγού.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως οι Ισραηλινοί αναφέρουν πως ο Τούρκος αξιωματούχος που θα βρεθεί στο Ισραήλ ονομάζεται Alfursan Bayraktar.
Στη μία ενημέρωση τον ονομάζουν Υπουργό Εξωτερικών και στην άλλη Υπουργό Ενέργειας.
Όμως, Υπουργός με το όνομα αυτό, απ’ όσο γνωρίζουμε, δεν υπάρχει στην Τουρκική κυβέρνηση.
Ο Υπουργός Ενέργειας ονομάζεται Berat Albayrak, ενώ ο πρώην Υπουργός Ενέργειας ήταν ο Erdoğan Bayraktar.
Προφανώς, οι Ισραηλινοί, κάπου «έμπλεξαν» με τα ονόματα…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου