Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Οι ΗΠΑ θέλουν να αιφνιδιάζουν το Ισλαμικό Κράτος και δεν θα ανακοινώνουν τις στρατιωτικές κινήσεις τους

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο θέλει να φέρνει τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους προ εκπλήξεως και γι’ αυτό δεν θα ανακοινώνει την ανάπτυξη, την κίνηση και την δράση των στρατιωτών του στη Συρία και το Ιράκ.

«Για να διατηρηθεί το τακτικό πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, να εξασφαλίζεται η επιχειρησιακή ασφάλεια και η προστασία των δυνάμεων, ο συνασπισμός δεν θα ανακοινώνει ούτε θα επιβεβαιώνει πληροφορίες για τις δυνατότητες, τον αριθμό των δυνάμεων, την τοποθεσία και τις κινήσεις τους στο Ιράκ και τη Συρία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Έρικ Πάχον, στους Los Angleles Times.

Εκπρόσωπος της επιχείρησης κατά του Ισλαμικού Κράτους δήλωσε στο Sputnik πως οι καθημερινές κινήσεις των στρατευμάτων δεν θα ανακοινώνονται από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς υπάρχει η επιθυμία, οι πρώτοι που θα μαθαίνουν για τις κινήσεις και τις δυνατότητες της συμμαχίας να είναι στο πεδίο της μάχης οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της πρώην κυβέρνησης του Μπάρακ Ομπάμα άσκησε κριτική στην απόφαση της νέας Αμερικανικής Κυβέρνησης.
«Η θέση της κυβέρνησης του Μπάρακ Ομπάμα ήταν πως οι Αμερικανοί έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν που βρίσκονται οι στρατιώτες μας. Είναι σοκαριστικό το ότι η νέα κυβέρνηση αναπτύσσει στρατιώτες  χωρίς προηγουμένως να υπάρχει δημόσια διαβούλευση ή να περιγράφει την στρατηγική της».

Σύμφωνα με το Russia Today, πριν λίγο καιρό διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης η πληροφορία πως περίπου 400 αμερικανοί πεζοναύτες αναπτύχθηκαν στη Συρία για να υποστηρίξουν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις. Άλλες πληροφορίες από το Πεντάγωνο έλεγαν πως ακόμη 300 στρατιώτες αναπτύχθηκαν στο Ιράκ για να βοηθήσουν στην απελευθέρωση της Μοσούλης.

Ο επικεφαλής στρατηγός της επιχείρησης στην Μέση Ανατολή Joseph Votel, δήλωσε πως 5.262 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στο Ιράκ και ακόμη 503 στη Συρία. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν όμως πως οι αριθμοί αυτοί μπορεί να είναι μεγαλύτεροι, καθώς πρόκειται για ειδικές δυνάμεις που με την ολοκλήρωση της επιχείρησής τους απομακρύνονται από τη χώρα. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή στη βόρεια Συρία πρέπει να βρίσκονται περισσότεροι από 1000 πεζοναύτες και rangers που διεξάγουν ειδικές αποστολές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου