Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Η Ρωσία θα διατηρήσει τους περιορισμούς στις εισαγωγές Τουρκικών αγαθών

Το Κρεμλίνο δεν θα άρει τους περιορισμούς στις εισαγωγές Τουρκικών προϊόντων μέχρι η Άγκυρα να καταργήσει τους δασμούς στα Ρωσικά σιτηρά, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ρωσίας Arkady Dvorkovich μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ του Krasnoyarsk.

«Η άρση των δασμών στα σιτηρά είναι θεμελιώδες θέμα για εμάς. Δεν θα προβούμε σε καμία κίνηση όσο επιβάλλονται δασμοί. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να άρουμε τους περιορισμούς όσο υπάρχουν δασμοί στα σιτηρά. Εάν λυθεί το θέμα των σιτηρών, υπάρχει μια σειρά θεμάτων που ίσως να είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε» δήλωσε ο Arkady Dvorkovich σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Russia Today, τον περασμένο μήνα ο Ρώσους Υπουργός Γεωργίας Aleksandr Tkachev άσκησε κριτική στην Τουρκική κυβέρνηση για την επιβολή δασμών ύψους 130% στο Ρωσικό σιτάρι και καλαμπόκι. Ο Υπουργός προειδοποίησε πως η Μόσχα δεν θα άρει την απαγόρευση εισαγωγής Τουρκικών γεωργικών προϊόντων στην Ρωσική αγορά.

Σύμφωνα με την απαγόρευση που ισχύει, κατεψυγμένα Τουρκικά κρέατα και πουλερικά, καθώς επίσης ντομάτες, αγγούρια, σταφύλια, μήλα, αχλάδια, φράουλες και άλλα φρούτα και λαχανικά δεν επιτρέπεται να εισαχθούν στην Ρωσία.

Οι περιορισμοί ακολούθησαν την κατάρριψη του Ρωσικού μαχητικού στη Συρία τον Νοέμβριο του 2015. Η συγγνώμη της Άγκυρας και η σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών δεν μπόρεσε να επιλύσει το θέμα.

Τον Μάρτιο, η Τουρκία θέσπισε δασμούς ύψους 130% στα Ρωσικά σιτηρά, το καλαμπόκι και τον ηλίανθο, κάνοντας το εμπόριο ασύμφορο για τους Ρώσους επιχειρηματίες.



Διαβάστε επίσης:

Ρήξη στις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας εξαιτίας των σιτηρών

Ψυχραίνουν ξανά οι σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου