Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Στα άκρα η κόντρα Τουρκίας – Ολλανδίας μετά τις νέες απειλές Τσαβούσογλου

Η κόντρα της κακομαθημένης Τουρκίας και της Ολλανδίας οδηγείται στα άκρα, καθώς η Τουρκία απειλεί πλέον με κυρώσεις την Ολλανδία, αλλά και την ΕΕ με ακύρωση της συμφωνίας για το προσφυγικό – μεταναστευτικό!

Όλα ξεκίνησαν μετά την απαγόρευση από τις Ολλανδικές Αρχές να προσγειωθεί στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας το αεροπλάνο του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος Υπουργός σκόπευε να μιλήσει σε ομοεθνείς του για το επερχόμενο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Έτσι, έξαλλος ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν, αποκάλεσε την Ολλανδία «κατάλοιπα των Ναζί» και «φασίστες»!!!

«Μπορείτε να απαγορεύσετε στον υπουργό Εξωτερικών μας να πετάξει, αλλά στο εξής να δούμε πώς θα προσγειώνονται οι πτήσεις σας στην Τουρκία» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στους Ολλανδούς.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα ότι το σχόλιο του Τούρκου προέδρου ήταν «εντελώς απαράδεκτο».

 «Είναι φυσικά ένα τρελό σχόλιο. Καταλαβαίνω ότι είναι θυμωμένοι, αλλά αυτό φυσικά ήταν εντελώς απαράδεκτο» δήλωσε ο Μαρκ Ρούτε.

Θυμίζουμε την ανακοίνωση της Ολλανδικής κυβέρνησης για τι θέμα:
«Οι Τουρκικές αρχές απείλησαν δημοσίως με κυρώσεις. Αυτό καθιστά αδύνατη την αναζήτηση μιας λογικής λύσης. Γι’ αυτό η Ολλανδία έκανε γνωστό πως ανακαλεί τα δικαιώματα προσγείωσης» του αεροπλάνου του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ανέφερε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook πως η Τουρκία αναστάτωσε τις συνομιλίες μέσω των οποίων θα επιτρεπόταν στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να εισέλθει στη χώρα, απευθύνοντας εκκλήσεις για την πραγματοποίηση μιας μαζικής δημόσιας συγκέντρωσης. Η Τουρκική απειλή για κυρώσεις, αν δεν επιτρεπόταν η είσοδος στον Τσαβούσογλου «κατέστησε αδύνατη μια λογική λύση», ανέφερε ο Μαρκ Ρούτε.

Σήμερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως οι συμφωνίες με την ΕΕ, συμπεριλαμβανόμενης και αυτής για το προσφυγικό - μεταναστευτικό, τίθενται σε κίνδυνο, εάν η ΕΕ δεν χορηγήσει ταξιδιωτικό καθεστώς χωρίς βίζα για τους Τούρκους πολίτες. Μιλώντας στο CNN Turk, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έστειλε τελεσίγραφο στην ΕΕ για συνέχιση της εφαρμογής της συμφωνίας και ταυτόχρονη κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους ταξιδιώτες.

Φαίνεται πως ο υπέρμετρος εγωισμός των Τούρκων πολιτικών που συμπεριφέρονται στην ΕΕ σαν τσιφλίκι τους, έχει πληγωθεί σφοδρά, καθώς μετά την δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου «Είμαι Υπουργός Εξωτερικών και μπορώ να πάω όπου θέλω» η απαγόρευση προσγείωσης του Τουρκικού Αεροσκάφους στην Ολλανδία, είναι δυσκολοχώνευτη…

Μάλιστα, ο Γκερτ Βίλντερς, που αναμένεται να βρεθεί ιδιαίτερα ενισχυμένος στις επερχόμενες Ολλανδικές εκλογές, απευθυνόμενος στους Τούρκους που ζουν στην Ολλανδία είπε: «προς όλους τους Τούρκους στην Ολλανδία που συμφωνούν με τον Ερντογάν: πηγαίνετε στην Τουρκία και ΜΗΝ επιστρέψετε ποτέ!!!».

Το διαχρονικά κακομαθημένο και παραχαϊδεμένο παιδί της ΕΕ, η Τουρκία, αδυνατεί να κατανοήσει πως υπάρχουν κανόνες και όρια στο τι μπορεί να κάνει και να πει κάποιος σε κάποιο άλλο κράτος.

Η μεγάλη ερώτηση βέβαια είναι, αν επιτέλους καταλαβαίνει η ΕΕ τι εστί Τουρκία και τι έχει να αντιμετωπίσει καθημερινά η Ελλάδα;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου