Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Στην τέταρτη θέση δυστυχίας παγκοσμίως η Ελλάδα και κατά 40% φτωχότεροι οι Έλληνες

Η οικονομική κρίση και τα μνημόνια με την τεχνική βοήθεια που δήθεν θα βοηθούσαν την Ελλάδα να ανακάμψει, φτώχυναν τους Έλληνες κατά 40% και τους έφεραν στην τέταρτη θέση παγκοσμίως σε δυστυχία, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Πανευρωπαϊκή έρευνα για τη φτώχεια του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας της Κολωνίας (IW) έδειξε ότι στην οκταετία 2008-2015, το ποσοστό φτώχειας στην Ελλάδα αυξήθηκε περισσότερο από 40%, ενώ στην Κύπρο κατά 28%, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Deutsche Welle.

Την πρωτιά στην φτώχια κατέχει η Ελλάδα με ποσοστό 41,5%. Ακολουθούν η Κύπρος και η Ιρλανδία με 28%, η Ιταλία με 11% και η Ισπανία με 18%. Να σημειωθεί ότι στην Βουλγαρία η φτώχεια μειώθηκε κατά 24,3%, στη Γερμανία κατά 7,5% και στην Πορτογαλία κατά 4,8%.

Η πανευρωπαϊκή έρευνα για τη φτώχεια δεν εξήγαγε τα συμπεράσματά της μόνο βάσει του εισοδήματος. Υπενθυμίζεται ότι στην ΕΕ όποιος αμείβεται με λιγότερο από το 60% του μέσου εισοδήματος, απειλείται από τη φτώχεια. Σημαντικό ρόλο για τους ερευνητές έπαιξαν παράμετροι όπως η αδυναμία καταβολής ενοικίου, η αδυναμία να κάνει κάποιος διακοπές, ακόμα και η κατοχή αυτοκινήτου.

Ο δείκτης φτώχιας λαμβάνει υπόψη εκτός από το εισόδημα και τη στέρηση υλικών αγαθών, τους παράγοντες της υποαπασχόλησης, το χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης, τις επιπτώσεις διαμονής σε υποβαθμισμένες περιοχές και τους περιορισμούς που σχετίζονται με την υγεία.

Στην πρώτη τριάδα, με τη λιγότερη φτώχεια, βρίσκονται η Νορβηγία, η Ελβετία,  η Σουηδία και η Φιλανδία. Το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης της φτώχειας την τελευταία οκταετία καταγράφηκε στην Πολωνία με 31%.

Από την πλευρά του, ο Δείκτης Παγκόσμιας Δυστυχίας του Bloomberg που συνδυάζει την ανεργία και τον πληθωρισμό, φέρνει την Ελλάδα στην τέταρτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά την δυστυχία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ανεργία. Στην Βενεζουέλα, που βρίσκεται στην κορυφή της δυστυχίας, το κύριο πρόβλημα είναι ο πληθωρισμός. Στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας δυστυχίας βρίσκεται η Νότιος Αφρική, στην τρίτη θέση βρίσκεται η Αργεντινή, ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Τουρκία.

Οι χώρες με την λιγότερη δυστυχία είναι η Ταϊλάνδη, η Σιγκαπούρη, η Ελβετία, η Ιαπωνία και η Ισλανδία.

Δείτε τη λίστα «μιζέριας», όπως τη δημοσίευσε το Bloomberg.







Για την κατάντια της Ελλάδας και των Ελλήνων, θα πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια στους πολιτικούς που κυβέρνησαν ανεύθυνα από το 1974 ως σήμερα, αλλά και σε όσους άσκησαν ανεύθυνη αντιπολίτευση.

Ο Ελληνικός λαός είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του διαχρονικά. Στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει τους ψεύτες, τους λαοπλάνους, τους ανεπάγγελτους, του γόνους άχρηστων πολιτικών οικογενειών και όσους πλούτισαν σε βάρος του κράτους.

Ο Ελληνικός λαός είναι καιρός να κοιταχτεί στον καθρέφτη και να σταματήσει υποστηρίζει πως «όλοι τα ίδια είναι». Δεν είναι όλοι τα ίδια. Υπάρχουν και αυτοί που απέδειξαν πως αγωνίστηκαν για την Ελλάδα και όχι για το προσωπικό τους όφελος, αλλά το σύστημα τους πέταξε τόση πολλή λάσπη, που πλέον βρίσκονται στα «αζήτητα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου