Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Σύμβουλος της Ελλάδας ο οίκος Rothschild

Μετά την δημοσιοποίηση της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι με εκπροσώπους της Τράπεζας Rothschild, φαίνεται πως επισημοποιείται η συνεργασία της Ελληνικής κυβέρνησης με την επενδυτική τράπεζα.

Σύμφωνα με άρθρο των Financial Times, που μεταφέρει και το Russia Today, οι Ελληνικές αρχές ελπίζουν να ωφεληθούν από την συνεργασία τους με τον οίκο Rothschild, ώστε να μην υπάρξουν συνέπειες από την ασυμφωνία με τους θεσμούς, ως τις 20 Φεβρουαρίου που θα συνεδριάσουν οι Υπουργοί Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις πηγές των FT, ο οίκος Rothschild θα αποτελέσει σύμβουλο της Αθήνας σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με το χρέος, συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων με του δανειστές, πιθανή συμπερίληψη της χώρας στη πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για αγορά 80 δισεκατομμυρίων μηνιαίως και την επανάληψη των πωλήσεων κρατικών ομολόγων σε ιδιώτες, κοινώς την επιστροφή στις αγορές για δανεικά…

Όπως ανακοινώθηκε, ο οίκος Rothschild θα πληρωθεί όταν η Ελλάδα αποκτήσει και πάλι πρόσβαση στις αγορές.

Η τοποθέτηση του οίκου Rothschild ως συμβούλου χρέους για την Ελλάδα, απαιτεί την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου και θα αντικαταστήσει τον Αμερικανικό Επενδυτικό Οίκο Lazard, που συνεργάζεται με την Ελληνική κυβέρνηση από το 2012 και σήμερα αποτελεί σύμβουλο επί ενεργειακών θεμάτων.

Ο τραπεζικός και επενδυτικός οίκος Rothschild ιδρύθηκε πριν από 200 χρόνια από τον Mayer Amschel Rothschild. Πέντε από τους γιούς του δημιούργησαν τραπεζικές εταιρείες στην Ευρώπη και πλέον ο οίκος δραστηριοποιείται σε 40 χώρες και απασχολεί 3000 υπαλλήλους.

Η Ελλάδα θα πρέπει να εξασφαλίσει 7 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι τον Ιούλιο, για πληρωμές προς τους δανειστές. Το πρόβλημα με την δόση των 86 δισεκατομμυρίων του τρίτου προγράμματος διάσωσης δεν έχει διευθετηθεί, την ώρα που το ΔΝΤ θεωρεί πως το Ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και ζητά άμεση ελάφρυνση χρέους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου