Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Δημοσκόπηση MRB: οι Έλληνες ζητούν ρήξη με τους δανειστές και δραχμή!

Μπορεί στη νέα δημοσκόπηση η πλειοψηφία των Ελλήνων να επιθυμεί να επαναφέρει στην εξουσία τους «ναι σε όλα» και να στείλει σπίτι της την άτολμη «αριστερή» κυβέρνηση, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πατριωτών ζητά ρήξη με τους απάνθρωπους δανειστές και επιστροφή στη δραχμή.

Σύμφωνα με την εταιρεία MRB που διεξήγαγε την δημοσκόπηση για λογαριασμό του STAR, μπορεί το 30,7% των Ελλήνων να σκοπεύουν να ψηφίσουν την ΝΔ που επιθυμεί την υπογραφή εξοντωτικών μέτρων για τον Ελληνικό λαό και διαχρονική υποταγή στους «εταίρους-δανειστές», αλλά το 54,8% θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να απορρίψει τα νέα μέτρα που ζητούν οι δανειστές ακόμα και αν αναγκαστεί να έρθει σε σύγκρουση / ρήξη μαζί τους.


Σύμφωνα πάντα με την δημοσκόπηση, ο Ελληνικός λαός αδιαφορεί για το αν η ρήξη θα φέρει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης και επομένως θα φέρει την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα!

Με την άποψη αυτή συμφωνεί και το 29,6% όσων ψήφισαν ΝΔ το 2015!

Με την άποψη «να αποδεχθεί τα νέα μέτρα που της προτείνουν οι εταίροι και δανειστές ώστε να μην έρθει σε σύγκρουση / ρήξη μαζί τους για να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση» συμφωνεί το 32,2% των ερωτηθέντων και μόλις το 54,4% των ψηφοφόρων της ΝΔ!


Το ενδιαφέρον σημείο της έρευνας βρίσκεται στο αν τελικά θέλουν οι Έλληνες να παραμείνει η χώρα στο ευρώ ή όχι. Οι ερωτηθέντες απάντησαν πως επιθυμούν την παραμονή στο ευρώ σε ποσοστό 58,8%.

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως οι Έλληνες θέλουν το ευρώ, αλλά ταυτόχρονα βλέπουν πως με την πολιτική των «εταίρων» και των «θεσμών», δεν υπάρχει προκοπή με το ευρώ και η χώρα δεν θα βγει ποτέ από την κρίση!


Άρα, καλό θα ήταν, να σταματήσουν τα τσιτάτα των φανατικών ευρωπαϊστών του τύπου «πάση θυσία ευρώ» και επιτέλους να συσταθεί μια σοβαρή επιτροπή από αναγνωρισμένους οικονομολόγους παγκόσμιας αξίας και να μελετήσει το ερώτημα: ευρώ ή δραχμή;

Εάν τελικά συμφέρει την Ελλάδα η παραμονή στο ευρώ και με συγκεκριμένα αναπτυξιακά μέτρα ορθοποδήσει η οικονομία και επέλθει η έξοδος από τα μνημόνια και την κηδεμονία, τότε ναι, να γίνουν κάποιες θυσίες.

Αν όμως η επιτροπή ανακαλύψει πως με το ευρώ δεν θα υπάρξει προκοπή για την Ελλάδα, τότε να επέλθει η ρήξη και η έξοδος από το ευρώ.

Φανατισμοί δεν χωράνε πλέον. Πρέπει να γίνει μόνο ό,τι συμφέρει την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να εξεταστεί με ιδιαίτερη προσοχή η χτεσινή δήλωση της Άγκελας Μέρκελ για την πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το ευρώ, μιλώντας στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

«Έχουμε βεβαίως αυτή τη στιγμή στην ευρωζώνη ένα πρόβλημα με την αξία του ευρώ. Η ΕΚΤ έχει μια νομισματική πολιτική που δεν βασίζεται στη Γερμανία, αλλά είναι μάλλον προσαρμοσμένη σε χώρες από την Πορτογαλία μέχρι τη Σλοβενία ή τη Σλοβακία. Αν εξακολουθούσαμε να έχουμε το Γερμανικό Μάρκο, θα είχε ασφαλώς διαφορετική αξία απ' ό,τι έχει αυτή τη στιγμή το ευρώ. Όμως πρόκειται για μια ανεξάρτητη νομισματική πολιτική επί της οποίας δεν έχω καμιά επιρροή ως Γερμανίδα καγκελάριος» είπε η Άγκελα Μέρκελ, απαντώντας στις Αμερικανικές επικρίσεις ότι η Γερμανία επωφελείται από ένα «καταφανώς υποτιμημένο» ευρώ.

Μήπως βαδίζουμε προς την δημιουργία 2 νομισμάτων, του ευρώ του βορρά και του ευρώ του νότου;
Μήπως βαδίζουμε προς τη διάλυση του ευρώ;
Μήπως θα ήταν πρέπον η Ελλάδα να δει επιτέλους μακριά και να προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα, από το να τρέξει την τελευταία στιγμή πίσω από τα γεγονότα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου