Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Μαρίν Λεπέν: FREXIT από την ΕΕ, το ευρώ και το ΝΑΤΟ

Η προεκλογική περίοδος για τις Γαλλικές προεδρικές εκλογές δεν ήταν ποτέ πιο αμφίρροπη από ότι αυτή τη φορά. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η Μαρίν Λεπέν θα κερδίσει τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 23 Απριλίου, αλλά το τι θα συμβεί στον δεύτερο γύρο στις 7 Μαΐου είναι δύσκολο να προβλεφθεί.

Σύμφωνα με το μανιφέστο των 144 σημείων που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Εθνικό Μέτωπο του οποίου ηγείται η 48χρονη Μαρίν Λεπέν, εάν εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας, τότε πολλά θα αλλάξουν για τη χώρα, όπως και για την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Μαρίν Λεπέν προτείνει την αποχώρηση της Γαλλίας από το ευρώ, την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή στην ΕΕ, την άμεση επιβολή δασμών στα εισαγόμενα προϊόντα, τον περιορισμό των θέσεων εργασίας για τους ξένους, τη μείωση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, την αύξηση των κοινωνικών επιδομάτων και την μείωση των φόρων.

Επίσης, η Μαρίν Λεπέν προτείνει την άμεση αποχώρηση της χώρας από το ΝΑΤΟ, την δωρεάν εκπαίδευση μόνο για τους Γάλλους πολίτες, την πρόσληψη 15.000 αστυνομικών, την κατασκευή περισσότερων φυλακών και τον περιορισμό της μετανάστευσης.

Το κόμμα της Λεπέν, το Εθνικό Μέτωπο, υποστηρίζει και την επαναφορά των διασυνοριακών ελέγχων και την υιοθέτηση σκληρότερης στάσης στο ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Σύμφωνα με το μανιφέστο, εάν η Μαρίν Λεπέν εκλεγεί, θα προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις 6 μηνών με την ΕΕ και θα προσπαθήσει να πετύχει τη δημιουργία μιας χαλαρής κοινότητας συνεργαζόμενων χωρών, χωρίς κοινό νόμισμα και χωρίς ελεύθερη μετακίνηση μεταξύ των κρατών. Εάν οι εταίροι της Γαλλίας στην ΕΕ αρνηθούν αυτή τη σχέση, τότε θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την αποχώρηση της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο μανιφέστο τονίζεται πως η Γαλλία θα αποχωρήσει από όλες τις εμπορικές συμφωνίες και θα θεσπιστούν δασμοί για τα εισαγόμενα προϊόντα. Ταυτόχρονα θα υπάρξει μεγάλη μείωση στη φορολογία για όλους, ύψους 10%.

Επίσης, θα γίνει μείωση στο όριο για συνταξιοδότηση, από τα 62 έτη που είναι σήμερα, στα 60, ώστε να προστατευτούν οι ηλικιωμένοι. Επίσης, θα επανέλθει το 35ωρο για τους εργαζόμενους και οι υπερωρίες δεν θα φορολογούνται.

Ταυτόχρονα θα μειωθεί κατά 5% ο λογαριασμός στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο. Κάθε γονιός θα μπορεί να κάνει δώρο στα παιδιά του κάθε 5 χρόνια 100.000 ευρώ, χωρίς να πληρώνει φόρο.

Στο θέμα της μετανάστευσης, θα γίνει αδύνατο να αποκτήσουν οι παράνομοι μετανάστες άδεια παραμονής στη χώρα, ενώ θα απελαύνονται αυτόματα όσοι ξένοι καταδικάζονται από τα δικαστήρια. Το σύστημα υγείας δεν θα είναι δωρεάν για τους παράνομους μετανάστες. Επίσης, θα απελαθούν όλοι οι ξένοι που παρακολουθούνται από τις μυστικές υπηρεσίες για σχέσεις με το ριζοσπαστικό Ισλάμ. Τέλος, θα κλείσουν όλα τα τεμένη που κριθούν ύποπτα για προώθηση του ριζοσπαστικού Ισλάμ.

Εάν η Μαρίν Λεπέν κερδίσει τις εκλογές στη Γαλλία και κάνει πράξη όσα λέει, τότε με δεδομένο το Brexit και με δεδομένη την στάση του Ντόναλντ Τραμπ κατά της παγκοσμιοποίησης, η Ελλάδα θα πρέπει να διαλέξει, εάν θα συμμαχήσει με τους νικητές ή θα παραμείνει προσκολλημένη στο Γερμανικό άρμα, με τις ανάλογες συνέπειες…



Με πληροφορίες από το Reuters και την Sabah

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου