Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Το Brexit δεν θα σταματήσει την Μεγάλη Βρετανία να αναπτύσσεται γρηγορότερα από την Γερμανία και την Γαλλία

Η Βρετανική οικονομία, μέσα στα επόμενα 30 χρόνια, θα θετική ανάπτυξη και θα γίνει μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες παγκοσμίως, όσον αφορά τις αναπτυγμένες οικονομικά χώρες, σύμφωνα με την εταιρεία Price waterhouse Coopers (PwC).

Σύμφωνα με έκθεση της PwC που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη, αξιολογήθηκαν 32 χώρες, που αντιπροσωπεύουν το 85% του παγκόσμιου ΑΕΠ, για το μελλοντικό τους ΑΕΠ σε σχέση με την αγοραστική δύναμη που θα έχουν οι πολίτες.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι το 2050 η Μεγάλη Βρετανία θα πέσει μία θέση, από την 9η στην 10η. Η Βρετανική οικονομία θα αναπτυχθεί ταχύτερα σε σχέση με κάποιες από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές οικονομίες, όπως την Γαλλική την Γερμανική και την Ιταλική, ως αποτέλεσμα δημογραφικών παραγόντων και της σχετικά ευέλικτης οικονομίας, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι ο κυρίως οικονομικός αντίκτυπος του Brexit θα συμβεί στην περίοδο που διανύουμε, μέχρι το 2020.

«Μετά το 2020 η μακροπρόθεσμη τάση της Μεγάλης Βρετανίας πιστεύεται πως θα αναστραφεί προς την ανάπτυξη, εξαιτίας της του πληθυσμού, την επένδυση στο ανθρώπινο και φυσικό κεφάλαιο και στην τεχνολογική πρόοδο».

Οι ειδικοί της PwC προσθέτουν ότι η ανάπτυξη της Βρετανίας εξαρτάται από τα ανοιχτά σύνορα προς τους παγκόσμιους εγκεφάλους μετά το Brexit.

Σύμφωνα με την έκθεση, «η ανάπτυξη επιτυχημένου εμπορίου και επενδύσεων συνδέεται σημαντικά με τις ταχύτατα αναπτυσσόμενα οικονομίες» εάν η ανάπτυξη της Μεγάλης Βρετανίας πρόκειται  να ξεπεράσει τις προχωρημένες οικονομίες και να αντισταθμίσει «τις πιθανές αδύναμες εμπορικές σχέσεις με την ΕΕ μετά το Brexit».

Η έκθεση της PwC δημοσιοποιήθηκε λίγες μέρες μετά την αναθεώρηση της πρόγνωσης της Τράπεζας της Αγγλίας για ανάπτυξη 2% και όχι μόνο 1,4% που ήταν αρχικά. Για τα επόμενα 2 χρόνια, η Τράπεζα προέβλεψε επιβράδυνση της ανάπτυξης με το ΑΕΠ να αυξάνεται κατά 1,6% φέτος και 1,7% του χρόνου.



Με πληροφορίες από το Russia Today

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου