Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Γκιουλενιστές δραπετεύουν στην Ελλάδα μεταμφιεσμένοι σε Σύριους πρόσφυγες!

Ύποπτοι για συμμετοχή στο κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, που θεωρείται υπεύθυνο για το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου στην Τουρκία, φέρονται να προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα και να έρθουν στην Ελλάδα μεταμφιεσμένοι σε Σύριους πρόσφυγες.

Οι ύποπτοι πραξικοπηματίες προσπαθούν να δραπετεύσουν από την Τουρκία και συγκεντρώνονται σε χωριά της Ανατολικής Θράκης, στην επαρχία της Αδριανούπολης. Από εκεί θα επιχειρήσουν να περάσουν τον ποταμό Έβρο και να βρεθούν στην Ελλάδα, μεταμφιεσμένοι ως Σύριοι πρόσφυγες, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Hurriyet.

Οι κάτοικοι του χωριού Subasi που βρίσκεται απέναντι από το Σουφλί, περιέγραψαν τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι διακινητές. Όσοι προσπαθούν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα, κρύβονται στο δάσος και περιμένουν τη νύχτα. Στη συνέχεια χρησιμοποιούν κανάλια, αγρούς και μονοπάτια για να φτάσουν στον ποταμό Έβρο.

Δύο διακινητές χωρίζουν τους φυγάδες σε ομάδες των 5 ως 15 ατόμων, ανάλογα με το μέγεθος της βάρκας. Η βάρκα φτάνει στην Ελλάδα μέσω τραβήγματος σχοινιού που στερεώνεται σε δέντρο και επιστρέφει στην Τουρκία με τον ίδιο τρόπο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από τους ντόπιους, οι ύποπτοι για σχέσεις με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν βρίσκουν τρόπο για να περνάνε στην Ελλάδα, παρά τα αυξημένα μέτρα επιτήρησης στην περιοχή.

Τους φυγάδες υποδέχονται άλλα μέλη της οργάνωσης και τους κρύβουν σε ασφαλή σπίτια. Η διασπορά – μετάβαση των φυγάδων στην Ευρώπη, συντονίζεται από αυτά τα σπίτια, που βρίσκονται στην Κομοτηνή.

Μιλώντας στην εφημερίδα Hurriyet ένας «οδηγός» που γνωρίζει το θέμα, λέει πως κανείς δεν μπορεί να εισέλθει στις περιοχές του Subasi και του Kadidondurma χωρίς ειδική άδεια.
«Οι αγρότες και οι βοσκοί μπορούν να εισέλθουν στην περιοχή αυτή μόνο με ειδική άδεια» είπε ο «οδηγός» και πρόσθεσε πως οι διακινητές χρησιμοποιούν μόνο φουσκωτές βάρκες.

Μάλιστα, η αστυνομία έλεγξε τις ειδικές δημοσιογραφικές κάρτες κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ της εφημερίδας Hurriyet.
«Συλλάβαμε πολλούς υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν με δημοσιογραφικές κάρτες» είπε ένας αστυνομικός.

Ένας πρώην εργαζόμενος στον Δήμο Subasi δήλωσε πως πολλοί ύποπτοι για σχέση με το δίκτυο του Γκιουλέν δεν θέλησαν να χρησιμοποιήσουν τον θαλάσσιο δρόμο για την Ελλάδα, καθώς τους φαινόταν επικίνδυνος και προτίμησαν την διάβαση του ποταμού Έβρου. Το πλάτος του ποταμού είναι μεταξύ 50 και 100 μέτρων.

«Από εδώ δραπετεύουν προσποιούμενοι τους Σύριους πρόσφυγες. Είναι αδύνατο να τους ξεχωρίσεις από τους Σύριους πρόσφυγες, επειδή ντύνονται με τον ίδιο τρόπο. Οι άνδρες αφήνουν μούσι και οι γυναίκες ντύνονται με Αραβικό τρόπο. Αποφεύγουν να μιλάνε Τουρκικά και γενικώς δεν μιλάνε» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η αστυνομία και η χωροφυλακή είναι πολύ προσεκτικές με τους Γκιουλενιστές τις τελευταίες 6 εβδομάδες, ενώ οι διακινητές όταν συλλαμβάνονται κατηγορούνται για προσφορά βοήθειας σε τρομοκρατική οργάνωση!

«Παλαιότερα, οι διακινητές δικάζονταν για παράνομη μεταφορά προσφύγων και εμπόριο ανθρώπων. Τώρα κατηγορούνται και για προσφορά βοήθειας σε τρομοκρατική οργάνωση. Η τιμωρία πλέον είναι πιο βαριά» πρόσθεσε.

Ένας βοσκός είπε πως ο αριθμός όσων διαφεύγουν στην Ελλάδα από την Τουρκία θα αυξηθεί την Άνοιξη (σ.σ. προφανώς εξαιτίας της καλυτέρευσης του καιρού).

Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της Αδριανούπολης, 38 μέλη τη οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν και 8 άνθρωποι που τους βοήθησαν έχουν συλληφθεί κοντά στον ποταμό Έβρο από τις 16 Ιουλίου 2016 (σ.σ. δηλαδή την επόμενη μέρα του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Διαβάζοντας το άρθρο της εφημερίδας, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε:
Σε ποιο βαθμό είναι αληθή τα όσα ισχυρίζεται το άρθρο της εφημερίδας;
Αποτελεί μήπως και αυτό ακόμη μία μορφή πίεσης προς την Ελλάδα;
Μήπως αποτελεί το άρθρο μια μορφή προπαγάνδας προς το εσωτερικό της Τουρκίας, για να παρουσιαστεί η Ελλάδα ως το ασφαλές καταφύγιο των πραξικοπηματιών και του δικτύου Γκιουλέν;
Γνωρίζει η Ελληνική κυβέρνηση τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή;
Πως σκοπεύει να αντιδράσει η Ελλάδα στην περίπτωση που είναι αληθείς οι αποκαλύψεις της εφημερίδας;
Πως θα αντιμετωπιστεί ένα περιστατικό προσπάθειας «σύλληψης» Τούρκων φυγάδων από Τούρκους στρατιώτες ή αστυνομικούς, στο έδαφος της Ελλάδας, δηλαδή, αφού έχουν περάσει τα σύνορα;
Απαντήσεις σαφώς και δεν αναμένουμε. 

Αυτό που απαιτούμε είναι να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να εξεταστούν όλα τα πιθανά σενάρια από τους υπεύθυνους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου