Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Μαζικές απελάσεις Αφγανών από το Πακιστάν!

Ο αριθμός των Αφγανών προσφύγων που απελαύνει το Πακιστάν με βίαιο τρόπο, ίσως αυξηθεί φέτος, εάν συνεχιστεί η ίδια πολιτική. Το περασμένο έτος, εκατοντάδες χιλιάδες Αφγανοί απελάθηκαν από το Πακιστάν, φτάνοντας στο υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων 12 ετών.

Την ώρα που η Ελλάδα βαφτίζει τους παράνομους μετανάστες «πρόσφυγες» και τους κρατάει όλους σε κέντρα φύλαξης, την ώρα που η Γερμανία και η Ιταλία αποφάσισαν να επιταχύνουν τις απελάσεις των παράνομων μεταναστών, την ώρα που το Πακιστάν αρνείται τον επαναπατρισμό μεταναστών από την Ελλάδα, το ίδιο απελαύνει μαζικά τους Αφγανούς πρόσφυγες και μετανάστες!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, οι Αφγανικές αρχές ανησυχούν για όσους Αφγανούς επιστρέφουν στη χώρα, καθώς βρίσκουν μια ασταθή κατάσταση, οικονομική κρίση και πόλεμο, ενώ η κυβέρνηση αδυνατεί να προσφέρει βασικά πράγματα στους Αφγανούς πολίτες.

Το Πακιστάν αποτέλεσε για πολλά χρόνια ασφαλές καταφύγιο για εκατομμύρια Αφγανούς πρόσφυγες. Όμως, η Αστυνομία και οι Αρχές αρνούνται αναφορές για στοχοποίηση Αφγανών, παρόλο που έγινε γνωστή η πρόθεσή τους να απελάσουν τους Αφγανούς. Έτσι, πολλές οργανώσεις ανησυχούν για την συμπεριφορά των Πακιστανών προς τους Αφγανούς.

Το δεύτερο μισό του 2016, το Πακιστάν απέλασε σχεδόν 365.000 από τους 1.500.000 καταγεγραμμένους Αφγανούς πρόσφυγες και περισσότερους από 200.000 από το 1.000.000 παράνομους Αφγανούς που ζουν στη χώρα.

Οι Πακιστανικές Αρχές έκαναν γνωστή την πρόθεσή τους να απελάσουν ακόμη τόσους Αφγανούς, δηλαδή περισσότερους από 500.000, μέσα στο 2017.

Ομάδες που δραστηριοποιούνται στη βοήθεια των Αφγανών προσφύγων στο Πακιστάν, κατηγορούν τον ΟΗΕ, επειδή απέτυχε να εξασφαλίσει την εθελοντική και όχι την βίαια επιστροφή των Αφγανών στην πατρίδα τους από το Πακιστάν.

Πως μπορεί να εξηγηθεί το φαινόμενο της μαζικής απέλασης των Αφγανών από το Πακιστάν και η μαζική παράνομη μετανάστευση Πακιστανών προς την Ευρώπη; Γιατί το Πακιστάν απελαύνει τους Αφγανούς και αρνείται να δεχτεί πίσω τους παράνομους Πακιστανούς μετανάστες που επιστρέφουν αεροπορικώς από την Ελλάδα; 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου