Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Η δημιουργία 3 τεχνητών νησιών σχεδιάζεται στην Κωνσταντινούπολη

Στα χνάρια του Ντουμπάι και των υπολοίπων πλούσιων χωρών του Περσικού κόλπου, κινείται η Κωνσταντινούπολη του Ερντογάν. Ο ηγέτης της Τουρκίας, οραματίζεται τη δημιουργία τεχνητών νησιών που θα προσελκύσουν εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Ο μητροπολιτικός Δήμος της Κωνσταντινούπολης θα κατασκευάσει 3 τεχνητά νησιά στην θάλασσα του Μαρμαρά, που θα παρέχουν θαλάσσια σπορ και όχι μόνο, στους επισκέπτες τους. Τα νησιά θα κατασκευαστούν στην περιοχή Pendik.

Τα νησιά που θα κατασκευαστούν μεταξύ της Μαρίνας Pendik και των ναυπηγείων, θα καλύπτουν έκταση 603.500 τετραγωνικών μέτρων και θα περιλαμβάνουν έκταση για θαλάσσια σπορ, δραστηριότητες, ιστιοπλοΐα, θαλάσσια ταξίδια, χώρους αναψυχής, εστιατόρια, πάρκα και ποδηλατοδρόμους.

Η ακτογραμμή των τεχνητών νησιών θα είναι άνω των 7,4 χιλιομέτρων και θα συνδέονται με την ξηρά με κρεμαστή γέφυρα.



Μία από τις πιο ανατολικές περιοχές της Ασιατικής Κωνσταντινούπολης, το Pendik, βρίσκεται μεταξύ των πιο αναπτυσσόμενων περιοχών της Κωνσταντινούπολης. Την τελευταία δεκαετία, μεταμορφώθηκε από μια ήσυχη παραθαλάσσια περιοχή σε μία ακμάζουσα περιοχή κατοικιών, εμπορικών κέντρων και βιομηχανιών.

Η ανάπτυξη προήλθε κυρίως λόγω του αεροδρομίου Sabiha Gokcen, που τέθηκε σε λειτουργία το 2001. Στα τέλη του 2016, το μετρό επίσης επεκτάθηκε στην περιοχή και θα επεκταθεί μέχρι το αεροδρόμιο ως το 2020.



Η Τουρκία και ειδικά η Κωνσταντινούπολη, αναπτύσσεται. Σε αντίθεση με την Ελλάδα, που παλεύει να βγει από την μέγγενη των δήθεν εταίρων – δανειστών, αλλά και από την παντελή έλλειψη οράματος που διακατέχει διαχρονικά όσους κυβερνούν την χώρα…

Με πληροφορίες από την εφημερίδα Sabah

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου