Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Η Ολλανδία ναυπηγεί και χαρίζει πλοία SAR στην Ακτοφυλακή της Τουρκίας!

Η Ελλάδα παλεύει μόνη της να διαχειριστεί το τεράστιο πρόβλημα των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών, καθώς οι υποτιθέμενοι εταίροι από την ΕΕ δεν πραγματοποιούν όσα υποσχέθηκαν. Και καθώς δεν στέλνουν ούτε την υλική ούτε την τεχνική βοήθεια, αλλά ούτε το ανθρώπινο δυναμικό που υποσχέθηκαν, υψώνουν φράχτες για να εγκλωβίσουν στην Ελλάδα τους «ανεπιθύμητους». Βοηθάνε όμως την Τουρκία!

Οι Ευρωπαίοι, όχι μόνο δεν βοηθούν την Ελλάδα, που αντιμετωπίζει πολλά και μεγάλα οικονομικά προβλήματα, αλλά αντιθέτως υποστηρίζουν την Τουρκία, η οποία απειλεί την Ελλάδα και την ΕΕ!

Έτσι, η Ολλανδική εταιρεία DAMEN, αποφάσισε να ναυπηγήσει σε Τουρκικά ναυπηγεία, σκάφη έρευνας και διάσωσης (SAR), τα οποία στην συνέχεια θα διαθέσει στην Τουρκική Ακτοφυλακή!

Σύμφωνα με το DefenceTurkey, υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ των Ολλανδικών Ναυπηγείων DAMEN και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (IMO) για την κατασκευή 6 πλοίων Έρευνας και Διάσωσης (SAR), τα οποία θα διατεθούν στην Τουρκική Ακτοφυλακή.

Η χρηματοδότηση της σύμβασης θα γίνει από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και τα πλοία θα κατασκευαστούν στα ναυπηγεία της Αττάλειας στην Τουρκία, που ανήκουν στην DAMEN και έχουν την τεχνογνωσία για την κατασκευή των πλοίων.

Ο τύπος του πλοίου που επιλέχθηκε είναι το Ολλανδικής ανάπτυξης SAR 1906, με μήκος 19m, πλάτος 6,5m, μέγιστη ταχύτητα 31 knots, ακτίνα δράσης 300 ναυτικά μίλια, πλήρωμα 4 άτομα και δυνατότητα μεταφοράς 120 διασωθέντων. Οι παραδώσεις των πλοίων θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2017.


Η προμήθεια 6 νέων πλοίων SAR (Search And Rescue) από την Τουρκία, της δίνει ακόμη ένα επιχείρημα στην επιδίωξή της για συνδιοίκηση στο Αιγαίο, καθώς μπορεί να υποστηρίζει ότι διαθέτει τα μέσα για διεξαγωγή επιχειρήσεων SAR στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
 

Γιατί όμως δεν εκμεταλλεύτηκε η Ελλάδα το πρόγραμμα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ώστε να ωφεληθεί το Λιμενικό Σώμα και τα Ελληνικά ναυπηγεία;
 

Ενώ δινόταν η δυνατότητα χωρίς να ξοδευτεί ούτε 1€ από τα κρατικά ταμεία, να δουλέψουν τα Ελληνικά ναυπηγεία και να αποκτήσει το Λιμενικό Σώμα 6 νέα πλοία, οι κυβερνόντες ροχάλιζαν!

Όμως, ποιος από την κυβέρνηση ασχολείται με τα τυχόν κονδύλια που υπάρχουν διεθνώς, ώστε να ενισχυθεί και να θωρακιστεί η χώρα;

Στην Ελλάδα, τα ΜΜΕ και τα Πολιτικά Κόμματα, ασχολούνται με σοβαρά θέματα, όπως με το ποιος θα λάβει άδεια τηλεοπτικού σταθμού και με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Δεν υπάρχει χρόνος για τέτοια χαμηλής αξίας θέματα…



1 σχόλιο:

  1. Ποτέ δεν μας συμπάθησαν οι Ολλανδοί (οι Ολλανδικές κυβερνήσεις για την ακρίβεια). Ο απλός κόσμος δεν συμπαθεί τους Τούρκους. "Τούρκε" το έχουν για βρισιά στην Ολλανδία. Αλλά και εμείς (σαν κράτος) καλά τους κάνουμε και τους έχουμε γυρίσει την πλάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή