Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Αποκαλύπτεται πως όλοι ήξεραν πως τα μνημόνια ήταν καταστροφικά για την Ελλάδα, ενώ έδιναν χρόνο στους υπόλοιπους για να καλυφθούν!

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το FBI το αποκαλυπτικό e-mail για την Ελληνική κρίση που εστάλη στην Χίλαρι Κλίντον την ημέρα που ψηφίστηκε στη Βουλή το πρώτο μνημόνιο.

Ήταν 6 Μαΐου του 2010 όταν η Ελληνική Βουλή ψήφιζε το πρώτο μνημόνιο για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της χώρας και η τότε Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και νυν υποψήφια για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον ενημερωνόταν με e-mail για το πώς είχε η κατάσταση στην Ελλάδα.

Το e-mail με τίτλο «Οι πολιτικές προεκτάσεις της ελληνικής/ευρωπαϊκής κρίσης χρέους», που έδωσε τώρα στη δημοσιότητα το FBI, στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ξεκινήσει το FBI για το σκάνδαλο με τα e-mail της Χίλαρι Κλίντον, προερχόταν από την Αν Μαρί Σλότερ (δικηγόρο, πολιτική αναλύτρια σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, πολιτική επιστήμονα και σχολιαστή) η οποία διετέλεσε σύμβουλος πολιτικού σχεδιασμού του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπό την Κλίντον από τον Ιανουάριο του 2009 έως τον Φεβρουάριο του 2011.

Η Σλότερ έγραφε στην πολιτική της προϊσταμένη:
«Όπως γνωρίζετε, η κοινή ελπίδα Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ και Αμερικανικής κυβέρνησης πίσω από την κινητοποίηση του Ελληνικού προγράμματος διάσωσης είναι ότι το πρόγραμμα αυτό θα εξασφαλίσει χρόνο για την Ισπανία, την Πορτογαλία κ.α. Από τα spread των ομολόγων μέχρι την υποχώρηση των τιμών των μετοχών, οι περισσότεροι δείκτες ανταποκρίνονται με αμφιβολία. Ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ και αρθρογράφος των New York Times (και blogger με επιρροή για τους trader της αγοράς ομολόγων) Σάιμον Τζόνσον έχει μια σημαντική απάντηση σε αυτήν την ελπίδα στους σημερινούς New York Times».

Η Σλότερ είχε προωθήσει στην Κλίντον το κείμενο του Τζόνσον, στο οποίο ανέφερε ότι το πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα ήταν «δραματικό», άνευ προηγουμένου, το οποίο απείχε από τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης.

Ανέφερε επίσης ότι η πολιτική των «σιωπηρών πλεονασμάτων» που επέβαλαν στην Ελλάδα οι δανειστές της ήταν «βάναυση» αφού σχεδόν το 80% των εσόδων από τον ελληνικό προϋπολογισμό θα πήγαινε στους Γερμανούς, τους Γάλλους και τους υπόλοιπους δανειστές της Ελλάδας και «κυρίως στις τράπεζες».

Ο Τζόνσον έκανε την ερώτηση, πως αν οι στόχοι για την ανάπτυξη δεν επιβεβαιώνονταν, «θα είναι έτοιμοι οι Έλληνες για περισσότερη λιτότητα για να πληρώνουν τους Γερμανούς;».
Και συμπλήρωνε στο σχετικό άρθρο: «Ακόμα και αν όλα πάνε καλά οι Έλληνες φαίνεται απίθανο να χαιρετίσουν αυτή την εκδοχή ως τη "νέα πραγματικότητά τους"».

Η Σλότερ γράφει επίσης στο e-mail:
«Καθώς η ΕΕ δεν έχει εμπειρία για τα περισσότερα από τα πιεστικά ζητήματα που αντιμετωπίζει, το προσωπικό μου προσπαθεί να δει ποιες είναι οι λιγότερο κακές από τις στενόχωρες επιλογές που υπάρχουν».

Δυο μέρες μετά, στις 8 Μαΐου 2010, η Χίλαρι Κλίντον προώθησε το e-mail της Σλότερ στον Όσκαρ Φλόρες, πρώην στρατιωτικό και τότε βοηθό του συζύγου της Μπιλ Κλίντον, με την παράκληση να το τυπώσει.

Στο e-mail αναφέρεται επίσης πως, αν η ευρωζώνη και η ΕΕ δεν μπορέσει να σώσει – σταθεροποιήσει την Ελλάδα, τότε οι επενδυτές θα φύγουν και θα βρεθούν σε άμεσο κίνδυνο το Βέλγιο, η Γαλλία, η Αυστρία και άλλες χώρες.

Σε άλλο σημείο αναφέρεται πως, η αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία, ακόμη και την Ιταλία.

Τέλος, σημαντική παρατήρηση αποτελεί το ότι, οι τράπεζες θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν αλλά οι τραπεζίτες δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει, ενώ η μόνη ασφαλής χώρα είναι η Γερμανία, αλλά η ερώτηση είναι αν θα αντέξει.

Γίνεται πλέον παγκοσμίως γνωστό ότι όλοι γνώριζαν το πρόβλημα της Ελλάδος, αλλά έκαναν τα πάντα για να προστατεύσουν τις άλλες χώρες από την καταστροφή και όχι και όχι την Ελλάδα. Αγόραζαν χρόνο για τους άλλους και έριχναν την Ελληνική οικονομία και τους Έλληνες στο χάος και αργά αλλά στεθερά στην χρεοκοπία…






Με πληροφορίες από την Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου