Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Ελλάδα προς Πακιστάν: Άρνηση αποδοχής απελαθέντων σημαίνει στήριξη της τρομοκρατίας

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα δέχθηκε μεγάλους αριθμούς παράνομων μεταναστών από το Πακιστάν. Η χώρα της Ασίας, δεν βρίσκεται σε πόλεμο και επομένως οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να χαρακτηριστούν πρόσφυγες.

Σύμφωνα με άρθρο του geoopoitics.com.gr που υπογράφει ο Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας Αλέξανδρος Νίκλαν, οι υπηρεσίες ασφάλειας της Γαλλίας, της Αυστρίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας, ανακάλυψαν την παρουσία μελών της ομάδος L.e.T. Πρόκειται για την τρομοκρατική ομάδα που πραγματοποίησε τις επιθέσεις σε ξενοδοχεία στη Βομβάη της Ινδίας το 2008.

Τα ίχνη μελών της στην Ευρώπη, φανερώνουν παρουσία στη Δύση σε μεγάλο βαθμό, που φαίνεται να έχουν να κάνουν με την συλλογή κεφαλαίων, τον εφοδιασμό, διόδους διέλευσης και στρατολόγησης μελών. Αυτό δείχνει πως τα μέλη της ομάδας Lashkar-e Taiba.  έχουν καταφέρει να διεισδύσουν στην Ευρώπη, υποδυόμενα τους πρόσφυγες που αιτούνται άσυλο.


Η επίσημη αναφορά του Πακιστάν που δεν δέχεται απελάσεις προς αυτό, 
υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει τους μεταναστευτικούς του νόμους

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η σύλληψη του Πακιστανού υπηκόου Mohammed Ghani Usman τον Απρίλιο του 2016. Ο Usman αποτελεί εκτελεστικό στέλεχος, με ικανότητα κατασκευής βομβών, ο οποίος, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ελλάδος, έφτασε στη Λέρο τον Οκτώβριο του 2015. Στην ίδια βάρκα ήταν και δύο βομβιστές αυτοκτονίας που εμπλέκονται στις επιθέσεις του Παρισιού τον Νοέμβριο του 2015.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Ελληνική αστυνομία και οι τρεις υποδύονταν τους πρόσφυγες και κατείχαν πλαστά Συριακά διαβατήρια.

Η Ελληνική κυβέρνηση, έστειλε πρόσφατα μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, έντονο μήνυμα προς την Πακιστανική κυβέρνηση, προειδοποιώντας την πως αν συνεχίσει να αρνείται να πάρει πίσω όλους τους παράνομους Πακιστανούς υπηκόους που διαμένουν στην Ελλάδα, θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με την προοπτική να κηρυχθεί «εξαγωγέας της τρομοκρατίας».

Αυτού του είδους η προειδοποίηση  από την Ελλάδα, που διατηρεί (ακόμα) στενούς δεσμούς με το Πακιστάν, είναι μια ένδειξη των αυξημένων ανησυχιών για την τρομοκρατία που προέρχεται από το Πακιστάν στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ομάδες όπως η Jamaat-ud-Dawa, με τρομοκρατικές δραστηριότητές στο Πακιστάν, βρίσκονται πλέον και στην Ελλάδα, όπου προσπαθούν να κατηχήσουν την μουσουλμανική νεολαία σε εξτρεμιστική ιδεολογία για να κηρύξουν τζιχάντ κατά της Δύσης, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια τους στέλνουν παράνομα, υποδυόμενους τους πρόσφυγες, σε διάφορες χώρες, για να προωθήσουν τους στόχους της ομάδας για την ριζοσπαστικοποίηση της Ευρωπαϊκής μουσουλμανικής κοινότητας και για συμμετοχή σε τρομοκρατικές επιθέσεις.
 

Θυμίζουμε πως το Πακιστάν έχει αρνηθεί τον επαναπατρισμό παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα, οι οποίοι ξαναγύρισαν τελικά στην Ελλάδα αεροπορικώς!

Διαβάστε για το θέμα στο άρθρο του cosmostatus με τίτλο:
Το Πακιστάν αρνείται τον επαναπατρισμό μεταναστών από την Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου