Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Η φυλακή που λέγεται Ελλάδα

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν για ακόμη μία φορά στην «προοδευτική» και «δημοκρατική» Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν δείχνει καμία αλληλεγγύη προς την Ελλάδα στο θέμα της  διαχείρισης των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών.

Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, έκανε μία απίστευτη δήλωση – παραδοχή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Δήλωσε ότι οι κάτοικοι των νησιών (και συγκεκριμένα της Χίου) θα πρέπει να μάθουν να ζουν με τους πρόσφυγες και τους παράνομους μετανάστες!

Επομένως, οι άνθρωποι αυτοί, δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ από την Ελλάδα!

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, δήλωσε σε ομιλία του στη Βουλή, πως η μεγάλη πλειοψηφία των μουσουλμάνων που έρχονται στην Ελλάδα είναι παράνομοι μετανάστες και όχι πρόσφυγες!

«Ενώ είχαμε στην αρχή 80% προσφυγικό, τώρα είναι 70-75% μεταναστευτικό» είπε ο κ. Μουζάλας.

«Μια εύκολη λύση θα ήταν να φύγουν από τα νησιά, να πέσει η συμφωνία. Αν τους πάρουμε πέφτει η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας» συμπλήρωσε ο Υπουργός.

Παραδέχθηκε δηλαδή, πως οι παράνομοι μετανάστες και οι πρόσφυγες αναγκάζονται να μείνουν στα Ελληνικά νησιά, εξαιτίας της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και αν τυχόν και μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα, θα πέσει η συμφωνία!

Επομένως, τα Ελληνικά νησιά έχουν μετατραπεί σε ανοιχτές φυλακές, για τους μουσουλμάνους που πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα, με την βοήθεια της Τουρκίας!!!

Η Γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten, αποκάλυψε τους φόβους του Γιάννη Μουζάλα και της κυβέρνησης:

«Οι σύμβουλοι σε ζητήματα ασύλου, οι Ελληνικές αρχές και οι κάτοικοι των νησιών είναι απελπισμένοι. Ό, τι και να κάνουμε είναι λάθος και μας γκρινιάζουν. ‘Όταν επαναπροωθούμε γρήγορα τους ανθρώπους στην Τουρκία, βάσει της συμφωνίας ΕΕ και Άγκυρας, μας λένε ότι δεν ελέγξαμε προσεκτικά την αίτηση ασύλου. Όταν η διαδικασία διαρκεί περισσότερο, μας λένε ότι δεν έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης».

Ο Γιάννης Μουζάλας προειδοποιεί ότι λόγω της κατάστασης στα νησιά η διάθεση των κατοίκων μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατραπεί.

«Μέχρι σήμερα οι Έλληνες υποδέχονταν θετικά τους πρόσφυγες. Σιγά-σιγά όμως ξυπνά ο φόβος μήπως τα νησιά μας γίνουν το νησί Έλις της ΕΕ», επισημαίνει ο Γιάννης Μουζάλας.

Η νήσος Έλις, λίγο έξω από τη Νέα Υόρκη, ήταν για δεκαετίες το κέντρο υποδοχής των νόμιμων μεταναστών στις ΗΠΑ. 


Ο Έλληνας Υπουργός επαναλαμβάνει κάθε τόσο ότι πρέπει επιτέλους να αρχίσει η κατανομή των προσφύγων και στα άλλα κράτη-μέλη, κάτι που έχει γίνει με ελάχιστη επιτυχία μέχρι σήμερα.

Όμως, για ποιο λόγο δεν επιστρέφονται στις χώρες τους οι παράνομοι μετανάστες;
Για ποιο λόγο δεν καλεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους πρεσβευτές των χωρών προέλευσης των παράνομων μεταναστών και να απαιτήσει να τους πάρουν πίσω;
Για ποιο λόγο η ΕΕ δεν διακόπτει την οποιαδήποτε σχέση με τις χώρες αυτές, όσο δεν δέχονται πίσω τους πολίτες τους;

Αλλά όμως, η ΕΕ κρύβεται για ακόμη μία φορά πίσω από την Ελλάδα, την οποία αναγκάζει να σηκώσει μόνη της όλο το βάρος της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης, ενώ η ίδια θωρακίζει τα συμφέροντά της πίσω από φράχτες, που στήνονται ακόμη και σε χώρες που δεν ανήκουν στην ΕΕ, ώστε να μην ξεφύγει κανείς από την φυλακή που λέγεται Ελλάδα…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου