Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Κομισιόν: Μη ρεαλιστική η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ / αλλαγή πολιτικής!

Η ΕΕ θεωρεί πως η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ δεν είναι πλέον εφικτή ή ρεαλιστική και για τον λόγο αυτό χρησιμοποιεί πλέον τα κονδύλια που προορίζονταν ως ενταξιακή βοήθεια προς την Τουρκία υπέρ των προσφύγων από τη Συρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού περιοδικού Spiegel, επισήμως παραμένουν όλα ως έχουν. Όμως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνώρισε στην πρόσφατη έκθεσή της για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας οπισθοδρόμηση στα θέματα της δικαιοσύνης και των δικαιωμάτων των πολιτών.

Έτσι, η ΕΕ προτίθεται  μεν να συνεχίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, αλλά στο παρασκήνιο αλλάζει πολιτική.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το Spiegel, η αρχή έγινε με τα κονδύλια. Η Κομισιόν σιωπηρά τους περασμένους μήνες, ανακατένειμε 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ, που προορίζονταν για την προετοιμασία της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, στην υποστήριξη της διατροφής και της διαμονής των προσφύγων από τη Συρία, που ζουν εδώ και χρόνια στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ θα αναδιανεμηθούν για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και για τη χρηματοδότηση της κατασκευής τουλάχιστον 500 υγειονομικών σταθμών στην Τουρκία.

Από το ταμείο ενταξιακής βοήθειας, 60 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για τη διαμονή στην Τουρκία των προσφύγων που επαναπροωθούνται από την Ελλάδα, σύμφωνα με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Το περιοδικό Spiegel υποστηρίζει ότι οι οικονομικοί ελεγκτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επικρίνουν τον μυστικισμό της Κομισιόν, αλλά επικροτούν την αναδιανομή των χρημάτων.



Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου