Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Αήθεις Τουρκικές προκλήσεις κατά της Ελλάδας και της διεθνούς νομιμότητας (video)

Δεν έχουν όριο οι προκλήσεις της υποτιθέμενης συμμάχου της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, Τουρκίας. Μεθοδικά και πολύ συχνά, ο Τούρκος πρόεδρος αμφισβητεί και παραβιάζει τις συνθήκες που έχει υπογράψει η χώρα του. Όπως συνεχείς είναι οι παραβιάσεις και οι αμφισβητήσεις των συνόρων από την Τουρκική πολεμική αεροπορία.

Εχθές, παραμονή της Εθνικής μας επετείου, 4 Τουρκικά F-16 (τα 2 οπλισμένα) και 1 CN-235, προχώρησαν σε 2 παραβάσεις και 46 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας!


Όμως, σε νέες και πλέον αήθεις προκλήσεις προχώρησε παραμονές της Εθνικής μας επετείου και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν. Διαβάστε τι ακριβώς είπε, όπως μεταδόθηκε από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ:

«Οτιδήποτε συμβαίνει στην περιοχή, έχει άμεση σχέση με την Τουρκία. Γυρίσαμε ποτέ στο παρελθόν την πλάτη μας, όταν αντιμετώπισαν δυσκολίες οι ομοεθνείς μας στην Βουλγαρία, στην Ελλάδα, στην Μακεδονία» (σ.σ. εννοεί την Βαρντάρσκα), τα αδέλφια μας στη Βοσνία, στην Αλβανία και στο Κόσσοβο; Είπαμε ποτέ πως οι υποθέσεις αυτές είναι εσωτερικές; Μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας; Όπως έχω αναφέρει, άλλα είναι τα φυσικά μας σύνορα και εντελώς διαφορετικά είναι τα σύνορα της καρδιάς μας. Τα αδέρφια μας που βρίσκονται από Ευρώπη μέχρι την Αφρική, από τη Μεσόγειο μέχρι και τις ατελείωτες στέπες της Κεντρικής Ασίας, βρίσκονται στα σύνορα της καρδιάς μας. Για μας τα Βαλκάνια είναι το ένα μέρος της καρδιάς μας και ο Καύκασος το άλλο μέρος. Η έχθρα προς τους ξένους στην Ευρώπη αυξάνεται και εμείς είμαστε οι πρώτοι που αντιδρούμε. Γιατί; Διότι εκεί ζουν 5 εκατομμύρια πολίτες μας που έχουν τις ρίζες τους στην Τουρκία. Επιπλέον πρέπει να προσθέσουμε και τα αδέρφια μας από το Τουρκιστάν, το Αφγανιστάν και την Κεντρική Ασία που εγκαταστάθηκαν στην Ευρώπη. Είναι ηθική μας υποχρέωση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά τους και να βρούμε λύσεις στα προβλήματά τους».

Ο Ερντογάν θέλει να ηγηθεί του νέου οθωμανικού κινήματος που θα δημιουργήσει την νέα οθωμανική αυτοκρατορία, χρησιμοποιώντας τους μουσουλμάνους της Ευρώπης και φυσικά έχοντας ως ηγέτη τον ίδιο. Ονειρεύεται η νέα χώρα του να απλώνεται από την Ρωσική άπω ανατολή μέχρι τα Βαλκάνια. Προς το παρόν όμως, θέλει να ξεκινήσει με τα κοντινά: Δυτικά την Θράκη, την Μακεδονία ως τη Θεσσαλονίκη και τα νησιά του Αιγαίου, Νότια την Κύπρο και Ανατολικά το βόρειο Ιράκ, τη βόρεια Συρία, την Αρμενία, ακόμη και μέρος του (αδερφού) Αζερμπαϊτζάν!

Κάποιος όμως θα πρέπει να διδάξει ιστορία και σύγχρονο πολιτισμό στον κύριο Ερντογάν και την Τουρκία.

Στο σύγχρονο πολιτισμό, θα πρέπει να μάθει ο κύριος Ερντογάν και η Τουρκία, πως εάν μια χώρα θέλει να λογίζεται πολιτισμένη, όπως και ο λαός της, θα πρέπει να σέβεται τις διεθνείς συνθήκες, το διεθνές δίκαιο και φυσικά δεν θα πρέπει να αμφισβητεί τα σύνορα των κρατών.

Στο θέμα της Ιστορίας, θα πρέπει να διδάξει κάποιος στον κύριο Ερντογάν και την Τουρκία, πως πράγματι, οι Τούρκοι θα πρέπει να ενδιαφέρονται για τις στέπες της κεντρικής Ασίας, καθώς από εκεί προέρχονται. Κάποιος θα πρέπει να τους μάθει πως οι Τούρκοι βρέθηκαν στην Μικρά Ασία και τα Βαλκάνια ως κατακτητές, εκτοπίζοντας και εξοντώνοντας κυρίως τους Έλληνες, που ζούσαν και μεγαλουργούσαν στην περιοχή, τουλάχιστον από το 8.000 π.Χ. σύμφωνα με τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις και τα αδιάψευστα ευρήματα γραφής και πολιτισμού.

Για ποια σύνορα της καρδιάς του μιλάει ο Τούρκος πρόεδρος; Για τα κλεμμένα; Δεν το φτάνει που κατέκτησε τα 2/3 της Ελλάδας, θέλει και το υπόλοιπο;

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο από την εκπομπή του ΣΚΑΪ:



Υ.Γ.1.  Όταν πολλοί (και μεταξύ αυτών και το cosmostatus) εδώ και χρόνια προειδοποιούν για τις άσχημες προθέσεις της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, οι εγχώριοι ψευτοπροοδευτικοί διεθνιστές, πετάνε τη λάσπη του εθνικιστή, του ακραίου, του ακροδεξιού και του φασίστα. Μήπως είναι καιρός όλοι αυτοί να ξυπνήσουν από το διεθνιστικό όνειρο που ζουν και να δουν την πραγματικότητα κατάματα;

Υ.Γ.2. Εμείς δεν επιζητούμε πόλεμο με την Τουρκία. Επιζητούμε την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου. Εάν η Τουρκία δεν θέλει να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες, όπως στην περίπτωση της Θράκης, του Αιγαίου, της Κύπρου και της ΑΟΖ, τότε υποστηρίζουμε πως η Ελλάδα θα πρέπει να διαθέτει την στρατιωτική δύναμη και ισχύ, ώστε να αναγκάσει την Τουρκία να αποδεχτεί και να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες που έχει υπογράψει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου