Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Ο Trump θέλει συμμαχία ΗΠΑ – Ρωσίας στη Συρία

Λάβρος κατά της Αμερικανικής πολιτικής στη Συρία και της Χίλαρι Κλίντον εμφανίστηκε εχθές στο δεύτερο ντιμπέιτ ο υποψήφιος πρόεδρος με τους ρεπουμπλικανούς, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως διαφωνεί με τους χειρισμούς της Αμερικανικής Κυβέρνησης στη Συρία, ενώ πιστεύει πως οι ΗΠΑ πρέπει να συνεργαστούν με τη Ρωσία στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

«Πιστεύω πως θα ήταν τέλειο να συμμαχούσαμε με τη Ρωσία. Θα μπορούσαμε να πολεμήσουμε το ISIS μαζί» υποστήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η Χίλαρι Κλίντον είπε πως για την κατάσταση στο Χαλέπι ευθύνεται η Ρωσία που βοηθά τις κυβερνητικές δυνάμεις του Άσαντ.

Το μόνο που κάνουν οι Ρώσοι, είναι να προσπαθούν να εδραιώσουν τον Άσαντ στην εξουσία αντί να πολεμούν τους αντάρτες, συμπλήρωσε η υποψήφια των δημοκρατικών.

«Μιλάει για αντάρτες, αλλά δεν ξέρει ποιοι είναι οι αντάρτες. Σχεδόν ό,τι έκανε όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών ήταν λάθος ή καταστροφικό» απάντησε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο Άσαντ σκοτώνει το ISIS. Η Ρωσία σκοτώνει το ISIS. Το Ιράν σκοτώνει το ISIS. Και οι τρεις αυτοί έχουν συμμαχήσει εξαιτίας της αδύναμης πολιτικής μας» είπε με νόημα ο Τραμπ.

Τέλος, ο Τραμπ επέκρινε έντονα την ανακοίνωση της επίθεσης των ΗΠΑ για ανακατάληψη της Μοσούλης από το ISIS, καθώς χάθηκε το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού.

«Οι στρατηγοί George Patton και Douglas McArthur στριφογυρίζουν στον τάφο τους με την βλακεία μας στην Μέση Ανατολή» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Βλέπουμε πως στα debate αλλά και στις συνεντεύξεις του ο Donald Trump επιζητά μια πιο λογική Αμερικανική εξωτερική πολιτική, ενώ επιθυμεί την συνεργασία με τη Ρωσία σε μια σειρά από θέματα.

Ας μην ξεχνάμε πως πριν λίγο καιρό είχε πει στην τηλεόραση του NBC πως ο Βλαδίμηρος Πούτιν είναι καλύτερος ηγέτης από τον Μπάρακ Ομπάμα, ενώ εάν εκλεγεί πρόεδρος θα ενισχύσει τις αμυντικές ικανότητες των ΗΠΑ, οι οποίες απειλούνται από ισλαμιστές εξτρεμιστές, τη Βόρεια Κορέα και την Κίνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου