Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Μανουέλ Βάλς: «Να σταματήσει η ΕΕ να υποκρίνεται πως η Τουρκία θα ενταχθεί στην ΕΕ»

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Manuel Valls κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει να υποκρίνεται πως μια μέρα η Τουρκία θα γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ.

Μιλώντας εχθές Παρασκευή στο ινστιτούτο Jacques Delors στο Παρίσι, ο Μανουέλ Βάλς είπε πως η επέκταση της ΕΕ δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ άπειρον και παρόλο που οι Βαλκανικές χώρες θα μπορέσουν κάποια στιγμή να ενταχθούν στην ΕΕ, η επέκταση κάπου θα πρέπει να σταματήσει.

Τα λόγια του Γάλλου πρωθυπουργού ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την ΕΕ για την υποψηφιότητα της Τουρκίας για πλήρη ένταξη.

«Η ερώτηση για την Τουρκία είναι φυσικά στο μυαλό του καθενός. Η υποκρισία για την ένταξή της πρέπει να σταματήσει κάποτε» είπε ο Manuel Valls.

«Η Τουρκία είναι ένας πολύ σημαντικός εταίρος στην συλλογική άμυνα και επίσης είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία σαν σύγχρονη μουσουλμανική χώρα έχει και θα έχει θέση στην Ευρώπη» συμπλήρωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Συχνά η Γαλλία έχει περιγραφεί ως η χώρα που εναντιώνεται στην Τουρκική ένταξη στην ΕΕ. Πέρυσι, η Μανουέλ Βαλς μίλησε για την νέα δυναμική της Τουρκίας για είσοδο στην ΕΕ όταν αναζητούσε την βοήθεια της Τουρκίας στη διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης που περιέβαλλε την Ευρώπη.

Τον Οκτώβριο του 2015 είχε πει πως οι βαλτωμένες ενταξιακές συνομιλίες της Τουρκίας πρέπει να προχωρήσουν στην Βουλή, προσθέτοντας πως η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη θα γίνει ακόμη χειρότερη χωρίς την συνεργασία της Τουρκίας.



Πηγή: Sabah

Διαβάστε ακόμη:
Νικολά Σαρκοζύ: «Η Τουρκία δεν ανήκει στην ΕΕ, ανήκει στην Ασία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου